Επανάσταση στο δικαίωμα των μεταγραφών των ομάδων της Β’ και Γ’ Εθνικής φέρνει απόφαση της ΕΟΚ, σύμφωνα με την οποία οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν τέσσερις (4) παίκτες στο ρόστερ τους μέχρι και 48 ώρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Μέχρι πέρυσι, οι ομάδες που συμμετέχουν στην τρίτη και τέταρτη τη τάξει κατηγορία είχαν το δικαίωμα να προσθέσουν μόλις έναν (1) παίκτη στο δυναμικό τους μετά την παρέλευση του χρονικού ορίου των μεταγραφών.

Η ΕΟΚ πήρε την συγκεκριμένη απόφαση αναλογιζόμενη τις άσχημες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα και την αβεβαιότητα που υπάρχει (και) στον χώρο του μπάσκετ.

Αναλυτικά η απόφαση, όπως στάλθηκε στις ομάδες και τις τοπικές ενώσεις:

“Κύριε Πρόεδρε,
Σας γνωρίζουμε ότι λόγω των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα αποτέλεσμα της δεινής οικονομικής κρίσης, της σύγχυσης και της αβεβαιότητας που είναι φυσικό να πλήττουν και να επηρεάζουν και τον αθλητικό χώρο, αποφασίζεται όπως από το σύνολο των 10 αιτήσεων μεταγραφών που δικαιούται να καταθέσει το κάθε σωματείο 4 από αυτές κατ’ ανώτατο όριο θα έχει το δικαίωμα να τις καταθέσει μέχρι 48 ώρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος στο οποίο αυτό συμμετέχει.

Για το Δ.Σ. της ΕΟΚ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝ. ΤΣΑΓΚΡΩΝΗΣ