Του Γιώργου Νικολάου 
04/08/2011 (11:21)

Το γράψαμε (χθες, στο ρεπορτάζ με τίτλο “Μαύρα μαντάτα”). Ισχύει… O Μπάμπης Καραμανλής ελπίζει πάντα στη στήριξη της ΕΟΚ, αλλά για ακόμη μία φορά τους τελευταίους μήνες η ΕΟΚ “αδειάζει” τον… Καραμανλή. Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Τάκης Τσαγκρώνης, με δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό “Γάμμα” της Πάτρας και τον δημοσιογράφο Μίλτο Σπυρόπουλο προκάλεσε σοκ στο “κιτρινόμαυρο” στρατόπεδο, αφού άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να βρεθεί η ΑΕΚ εκτός διοργανώσεων!

 “Πιστεύω ότι έκαναν λάθος οι άνθρωποι της ΑΕΚ που δήλωσαν την ομάδα στην Α2 και όχι στη Β’ Κατηγορία, ώστε να διώξει από πάνω της τον βραχνά των χρεών. Μακάρι βέβαια να ξεπεράσει όλα τα προβλήματα και δη τα οικονομικά που αντιμετωπίζει, όμως στην Α2 του χρόνου, μεταγραφές κοινοτικών δεν μπορεί να κάνει, υπάρχει ήδη τελεσίδικη απόφαση στα αρμόδια όργανα της ΕΕΟΔΑΚ για οφειλή σε Έλληνα αθλητή της και τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα ενόψει Ε.Ε.Α. και του πιστοποιητικού”, δήλωσε ο κ. Τσαγκρώνης.

Πού θα παίξει η ΑΕΚ την περίοδο 2012-2013; Ιδού τι είπε ο κ. Τσαγκρώνης: “Αν η ΑΕΚ δεν παίξει στην Α2, το πρωτάθλημα θα γίνει με δεκαπέντε ομάδες, και η ίδια, δεν θα παίξει πουθενά αλλά τη μεθεπόμενη σεζόν, βάση της νομοθεσίας, θα κατέβει δυο κατηγορίες και θα βρεθεί στην Γ’ Εθνική”.

Το ενδεχόμενο της Γ΄ Εθνικής ήταν γνωστό, βεβαίως, από τη στιγμή που ο κ. Καραμανλής πήρε το ρίσκο να δηλώσει την ΑΕΚ στην Α2. Αποκτά άλλη δυναμική, ωστόσο, από τη στιγμή, που το “καμπανάκι κινδύνου” χτύπησε η ίδια η Ομοσπονδία και μάλιστα δημόσια.

Αν και κατά πόσο ο κ. Τσαγκρώνης έπραξε σωστά, που πήρε θέση “πριν αλέκτορα φωνήσαι”, είναι άλλο θέμα…