Ένα όνειρο ετών έγινε πραγματικότητα για την Αταλάντη, η οποία είδε το καμάρι της, τον Λοκρό να κερδίζει για πρώτη φορά στην ιστορία του την άνοδο του στις Εθνικές κατηγορίες και συγκεκριμένα την Γ’ Εθνική.

Συγκεκριμένα στους τελικούς του πρωταθλήματος της Α΄ΕΣΚΑΣΕ ο Λοκρός επικράτησε στο Σχηματάρι του Ερμή με 72-61 και με 3-1 νίκες πήρε την άνοδο. Το παιχνίδι έγινε στο κατάμεστο κλειστό του Σχηματαρίου, και ήταν συναρπαστικό με την Ερμή να βρίσκεται σε απόσταση ενός καλαθιού ως και το 35′ (59-61), με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τη νίκη στο φινάλε, και την ομάδα του Σχαματαρίου να χάνει σε δεύτερο συνεχόμενο τελικό της Ένωσης, μετά τον Έσπερο Λαμίας να κερδίζει πέρυσι την άνοδο.

Ο Λοκρός ιδρύθηκε το 1980, και το τμήμα μπάσκετ αποτελείται από τα αδέλφια Μάτος (Άγγελος και Ανέστης), τον Γιάννη Παπαηλιού, τον Γιάννη Κονδύλη, τον Κώστα Χρήστο, τον Ανδρέα Σμάγκιν, τον Δημήτρη Ντολαπτσή, τον Δημήτρη Σοροπάνη, τον Νίκο Μπαμπάνη, τον Σπύρο Διαμαντή, τον Σπύρο Πρεφαντή, τον Βασίλη Καρατράντο, τον Παναγιώτη Χόντο και τον Νίκο Κωνσταντίνου.

Προπονητής ήταν ο Λουκάς Ζαρονικόλας.

Δείτε τους πανηγυρισμούς με την επιστροφή της ομάδας στην Αταλάντη:


photo: eviabasket.gr