Όπως και πολλές άλλες σημαντικές σημερινές προσωπικότητες του αθλήματος, έτσι και ο άμεσος συνεργάτης του Ντούσαν Ίβκοβιτς επισκέφθηκε το μουσείο της ΧΑΝΘ. Ο Βαγγέλης Αγγέλου, έμεινε επίσης εντυπωσιασμένος από τα εκθέματα του μουσείου, αναφέροντας με χαρακτηριστικό τρόπο τη σημασία της εμπειρίας που έζησε.

«Αισθάνομαι στο μπάσκετ ως ένα κλαδί ενός μεγάλου δένδρου. Εδώ, στη ΧΑΝΘ, είδα τις ρίζες αυτού του δένδρου. Είμαι 53 ετών και σήμερα έμαθα πράγματα για την ιστορία του μπάσκετ που δεν γνώριζα. Θέλω να πω δυο πράγματα. Το πρώτο είναι πως όλοι εμείς που υπηρετούμε το άθλημα είναι χρήσιμο να μάθουμε από πού προερχόμαστε. Το δεύτερο που θέλω να πω είναι πως σήμερα, αφού έχουμε κλείσει 40 χρόνια μεταπολίτευσης και με δεδομένο πως τα επόμενα χρόνια οικονομικά για τη χώρα θα είναι δύσκολα, ίσως θα πρέπει σε ό,τι αφορά στο μπάσκετ να παραδειγματιστούμε από την ευρηματικότητα που υπήρχε στο παρελθόν, κάτι που προϋποθέτει πολλή αγάπη και μεράκι για το μπάσκετ», είπε αρχικά ο έμπειρος κόουτς ενώ για την παρουσία του στην Εφές και στον πλευρό του Ίβκοβιτς, τόνισε τα εξής:

«Στην Τουρκία κλήθηκα να υπηρετήσω στο πλευρό του Ντούσαν Ίβκοβιτς ένα πλάνο που απευθύνεται σε μικρά παιδιά. Η διοίκηση ζήτησε από τον κόουτς Ίβκοβιτς να φτιάξει ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε νεαρές ηλικίες, δημιουργώντας μια ομάδα που θα είναι ταυτόχρονα ανταγωνιστική σε επίπεδο Ευρωλίγκας και τουρκικού πρωταθλήματος. Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο και φέτος θα μπουν οι τελικές βάσεις. Ελπίζουμε ότι μέσα από αυτό το πρόγραμμα θα δούμε να βγαίνουν παίκτες που θα διαπρέψουν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ». Τέλος, για τους συσχετισμούς που διαμορφώνονται στο ευρωπαϊκό μπάσκετ ο Βαγγέλης Αγγέλου δήλωσε: «Μαθαίνω πως οι ομάδες του ΝΒΑ αυξάνουν τα μπάτζετ τους, θα διπλασιαστούν, κάτι που σημαίνει πως θα ελαχιστοποιηθεί η δυνατότητα απόκτησης ποιοτικών Αμερικανών για τις ευρωπαϊκές ομάδες. Αυτό σημαίνει πως οι περισσότερες ομάδες θα αναγκαστούν να κάνουν στροφή στην παραγωγική διαδικασία. Πιστεύω πως εκεί βρίσκεται στο μέλλον».

Μαζί του ήταν και ο πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ των Αστυνομικών, Γιώργος Ζάχαρης, αποδεχόμενος την πρόταση του Αγγέλου να επισκεφθεί η ομάδα τον προσεχή Σεπτέμβριο την Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο του διεθνούς τουρνουά που διοργανώνει η Εφές, μεταξύ 25 και 27 του μηνός.