Ένα παιχνίδι με ξεχωριστό σκοπό έγινε στο «Nick Galis Hall» όπου μπροστά σε 2500 κόσμο οι Βετεράνοι Καλαθοσφαιριστές νίκησαν με 87-64 τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, όμως το σκορ μικρή σημασία έχει, για ένα παιχνίδι που έγινε για φιλανθρωπικό σκοπό, με τους περισσότερους εκ των θεατών να συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS στο Πλαγιάρι.

Όπως αναμενόταν, τα φώτα έπεσαν πάνω στον Νίκο Γκάλη, ο οποίος βραβεύτηκε από τους Αστυνομικούς για την προσφορά του, με τον ίδιο να τονίζει: «Ο σκοπός είναι μεγάλος. Συγχαρητήρια στην αστυνομία, στους συναθλητές μου. Τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται συχνά, να ερχόμαστε και να βοηθάμε τα μικρά παιδιά όσο μπορούμε. Θυμόμαστε τα παλιά, δεν πρέπει να ξεχνάμε τα παλιά. Ότι έγινε στο γήπεδο, έγινε. Είμαστε όλοι μια παρέα, είμαστε φίλοι… Θέλω να πιστεύω ότι βοηθήσαμε τα παιδιά τότε, να φύγουν από άσχημα και να μπουν μέσα στα γήπεδα. Και τώρα ότι μπορούμε να το κάνουμε, θα το κάνουμε» ενώ όταν τον ρώτησαν γιατί δεν έπαιξε και απάντησε: «Είμαι τραυματίας! Τραυματίστηκα στο τάβλι! Ό,τι παίξαμε, παίξαμε».

Στον πάγκο των βετεράνων έκανε ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος μετά το τέλος του αγώνα είπε: «Κερδίσαμε από το μπάσκετ πάρα πολλά, όχι μόνο οικονομικά, αλλά σεβασμό και αγάπη. Στη ζωή πρέπει όλα αυτά να τα ανταποδίδεις. Παίξαμε φιλικά σε όλη την Ελλάδα, μαζεύουμε για τα μικρά παιδιά ό,τι μπορεί ο καθένας και μαζεύουμε και τους πατεράδες που έρχονται με τα παιδιά τους και λένε ότι μεγάλωσαν μαζί μας… Έτσι δημιουργούμε μια νέα γενιά φιλάθλων σε όλη την Ελλάδα και τα μικρά παιδιά έρχονται σε ένα γήπεδο, που δεν θα βρίζει κανένας και θα είναι ένα σόου. Στον πάγκο αυτόν δεν έχω καθίσει, μόνο απέναντι.Υπάρχει συγκίνηση… Πρέπει να βοηθάμε τους άλλους, για να σε βοηθούν και αυτοί». Τον ρώτησαν αν νιώθει ακόμα προπονητής και εξήγησε πως «Είμαι εν ενεργεία προπονητής. Εγώ για να ψάξω ομάδα, δεν ψάχνω. Στη ζωή δεν προγραμματίζεις πράγματα. Θέλω να είμαστε γεροί. Υγεία πάνω από όλα»

Με την ομάδα των Βετεράνων αγωνίστηκαν οι Γαλακτερός, Λιαδέλης, Παπαλουκάς, Ντικούδης, Τσαρτσαρής, Μπουντούρης, Λάππας, Πρέλεβιτς, Γιαννούλης, Κακιούσης, Ρεντζιάς, Κωσταντινίδης, Μασλαρινός, Γιαννουζάκος, Χρυσανθόπουλος και κόουτς ήταν ο Γιάννης Ιωαννίδης.

galis-ioannidis-agonas veteranon gia paidika horia-2015