Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής ανέλυσε το ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, μιλώντας κυρίως για τα σφάλματα από πλευράς «ερυθρολεύκων» που οδήγησαν στον αποκλεισμό τους. Ξεκινά, μάλιστα, δηλώνοντας έκπληκτος για την νίκη των «πρασίνων», ενώ έκανε λόγο και για τη συνέχεια.

Αναλυτικά όσα είπε ο «Τίγρης» στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6:

Για το ντέρμπι: «Εγώ, όπως και ο περισσότερος κόσμος διαψευστήκαμε. Η εικόνα του Παναθηναϊκού στα φιλικά ήταν πολύ κακή. Πίστευα πριν το παιχνίδι ότι θα κερδίσει ο Ολυμπιακός. Αυτή η εικόνα ίσως να αποπροσανατόλισε τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παίκτες του. Στο πρώτο ημίχρονο. Φάνηκε ο Ολυμπιακός να είναι επηρεασμένος, παρότι δεν είχε και την πίεση από τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά στο ματς και στην συνέχεια το γύρισε και πήρε προβάδισμα 2 πόντων. Εκεί πίστεψα πως θα επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις».

Για την κίνηση-ματ του Ιβάνοβιτς στον Μπαρτζώκα: «Ο Ιβάνοβιτς έκανε μια κίνηση που είναι προβλέψιμη για όσους ασχολούνται με το μπάσκετ. Έβγαλε όλους τους έμπειρους και κουρασμένους παίκτες. Κόντυνε το σχήμα και έβαλε τον Γιάνκοβιτς στο «4». Ο Μπαρτζώκας δεν τον ακολούθησε. Δεν έγιναν καλές επιλογές από τον Ολυμπιακό και έδωσε το δικαίωμα στον αντίπαλο να μπει στην διεκδίκηση του ματς. Ήταν τυχερός μόνο στην φάση της ισοφάρισης για τον Παναθηναϊκό».

Για τα λάθη του Ολυμπιακού στο τέλος: «Τα περισσότερα λάθη από τον Ολυμπιακό έγιναν προς το τέλος. Είχε να δώσει ένα φάουλ ο Ολυμπιακός μετά την εύστοχη βολή του Σλούκα. Δεν πιστεύω να ξέχασε το μπάσκετ ο Γιώργος Μπαρτζώκας και να μην έδωσε εντολή για κάτι τέτοιο. Επιπλέον, υπήρχε ένα ακόμη σημαντικό σημείο στο τέλος. Στην δεύτερη βολή οι έμπειροι προπονητές έχουν έτοιμη αλλαγή έναν παίκτη για να τον βάλουν μέσα και μέχρι να συμβεί αυτό μπορέσουν οι παίκτες τους να πάρουν τους αντιπάλους που έχουν στην άμυνα. Δεν μου αρέσει να κάνω μομφή για προπονητές. Απλά λέω την άποψη μου. Πολλές φορές οι παίκτες δεν είναι συγκεντρωμένοι. Φάνηκε να μην υπάρχει επικοινωνία μεταξύ πάγκου και παικτών στον Ολυμπιακό. Δεν θέλω να αδικήσω τον Γιώργο, καθώς είναι ο μόνος Έλληνας προπονητής που έχει πάρει την Ευρωλίγκα. Μου έκανε εντύπωση όμως ο τρόπος που διαχειρίστηκε τις διαφορές και τις κινήσεις του αντιπάλου».

Για τη συνέχεια: «Ο Ολυμπιακός είναι πάρα πολύ καλή ομάδα και ήταν σοκ αυτή η ήττα. Θεωρώ ότι θα έχει καλή πορεία και θα διεκδικήσει να παίξει στο Final 4. Ο Παναθηναϊκός πάει με εντελώς διαφορετική νοοτροπία και έχει κερδίσει τον κόσμο του. Έχει νέα ομάδα και έμπειρο προπονητή. Με αυτές τις προϋποθέσεις φέρνεις κοντά τον κόσμο σου. Πάντα θα είναι υπολογίσιμος αντίπαλος και θα παλέψει να κάνει και κάτι καλό στην Ευρώπη».

Για τον ίδιο: «Ξεκινήσαμε με έναν πρωτοποριακό τρόπο ένα εγχείρημα με τον Βασίλη Καραμανλίδη και τα πεχουμε πάει πολύ καλά. Δεν αναστέλλω την προπονητική μου δραστηριότητα».