Ένα χρόνιο αίτημα αναμένεται να υλοποιηθεί στον Πειραιά. Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί από την Περιφέρεια Αττικής η σύμβαση για την έναρξη των εργασιών ανακατασκευής στο ιστορικό Παπαστράτειο, που εδώ και μερικά χρόνια φέρει το όνομα του αείμνηστου Πέτρου Καπαγέρωφ.

Σύμφωνα με το σχετικό χρονοδιάγραμμα, οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέσα στην επόμενη τριετία (μέχρι τα τέλη του 2024) και το συνολικό έργο έχει προϋπολογισμό 8,5 εκατομμύρια ευρώ. Το «Πέτρος Καπαγέρωφ» θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο κλειστό γήπεδο χωρητικότητας 1.500 θεατών στην καρδιά του Πειραιά…

Το μήνυμα του Δήμαρχου Πειραιά:

«Η ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου «Π. Καπαγέρωφ», ένα διαχρονικό αίτημα του Δήμου και των αθλητικών σωματείων του Πειραιά μπαίνει στην τελική ευθεία, καθώς εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να υπογραφεί από την Περιφέρεια Αττικής η σύμβαση με τον ανάδοχο για την έναρξη των εργασιών.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στα τέλη του 2024, μετατρέποντας το «Καπαγέρωφ», έναν ιστορικό χώρο αθλητισμού στον Πειραιά, που παραμένει κλειστός από το 2007, σε ένα σύγχρονο, λειτουργικό γήπεδο 1500 θέσεων. Το έργο θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής και έχει συνολικό προϋπολογισμό 8.5 εκ. ευρώ.

θα ήθελα να συγχαρώ τον Περιφερειάρχη Αττικής κ.Γιώργο Πατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, η οποία τα τελευταία δυόμισι χρόνια επιτάχυνε όλες τις διαδικασίες, προκειμένου να ξεκινήσει αυτό το μεγάλο έργο υποδομής στην πόλης μας.

Ο Πειραιάς είναι μια πόλη με μεγάλη παράδοση στον αθλητισμό, με εντυπωσιακές διακρίσεις από τα σωματεία και από τους αθλητές μας, αλλά είχε διαχρονικά έλλειψη σε σύγχρονες αθλητικές υποδομές. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που αυτό πλέον αλλάζει, τόσο με συνέργειες που υλοποιούμε με την Αντιπεριφέρεια Πειραιά, όσο και με δικές μας πρωτοβουλίες. Τα τελευταία χρόνια έχουμε ανακαινίσει όλες τις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις στην πόλη μας και συνεχίζουμε καθημερινά την προσπάθεια για να αθλούνται οι πολίτες και τα παιδιά μας σε ασφαλείς και σύγχρονους αθλητικούς χώρους».