Η πρόσφατη ανταλλαγή επιστολών ανάμεσα στον ΕΣΑΚΕ και την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σχετικά με τη διεξαγωγή του Super Cup στην Λευκωσία (ή την Λεμεσό) ουσιαστικά αποκάλυψε περίτρανα την προχειρότητα (τουλάχιστον) με την οποία λειτουργεί η Ελληνική Λίγκα.

Που διαφήμιζε παντού την προοπτική διεξαγωγής του Super Cup στην Κύπρο ως σούπερ εμπορική κίνηση έχοντας ξεχάσει όμως το βασικό: Να έρθει σε συνεννόηση με την ΚΟΚ για να γίνει αυτό. Η επιστολή των Κυπρίων εξέθεσε τον ΕΣΑΚΕ και φυσικά τον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο που εξακολουθεί να συμπεριφέρεται λες και βρίσκεται σε άλλο πλανήτη.

Και υπάρχουν πολλά ακόμα περί των «εμπορικών» που θα αποκαλύψουμε εν καιρώ με δεδομένο ότι «χρησιμοποιείται» και το όνομα του Νίκου Γκάλη, χωρίς να γνωρίζει κανείς αν ο «Βασιλιάς» του ελληνικού μπάσκετ έχει ιδέα γι’ αυτό. Θα μου πείτε ότι εδώ δεν ενημέρωσαν την ΚΟΚ που θα έκανε τη διοργάνωση, τον Γκάλη θα ενημέρωναν;

Και βέβαια ο ΕΣΑΚΕ προανήγγειλε μέσω «διαρροών» Super Cup στην Κύπρο όχι μόνο χωρίς να ενημερωθεί η Κυπριακή Ομοσπονδία αλλά και χωρίς να υπάρχει γνώση στο ότι εκείνη την ημερομηνία αρχίζει το πρωτάθλημα στην Μεγαλόνησο! Δεν είναι απλώς προχειρότητα, αλλά κάτι παραπάνω τελικά.

Βάλτε και το ότι θα έπρεπε να γνωρίζει και η Κυπριακή Αστυνομία για το θέμα αφού η παρουσία Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού που έχουν πολύ δυνατούς συνδέσμους στο νησί θα προκαλούσε «συναγερμό». Ψιλά γράμματα κι αυτά, αφού ενδιαφέρον υπάρχει μόνο για τους μεγάλους τίτλους περί της «ρηξικέλευθης απόφασης»!

Κι όμως από το «πουθενά» φάνηκε φως στην άκρη του τούνελ μόνο που τη λύση δεν την έδωσε ο ΕΣΑΚΕ (δεν είχαμε και τόσες ελπίδες) αλλά ο ΑΠΟΕΛ! Όπως έγινε γνωστό, η ιστορική ομάδα της Κύπρου, το κορυφαίο και πανίσχυρο brand name στην Μεγαλόνησο έχει εκφράσει την επιθυμία να λάβει μέρος στο Super Cup σε περίπτωση κατά την οποία θα γίνει (τελικά) στην Κύπρο!

Ο ΑΠΟΕΛ δεν είναι τυχαία περίπτωση, είναι πολύ δυνατή και βέβαια συνδυαστικά με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό (παρά τη δεδομένη διαφορά ποιότητας) δημιουργείται ΟΝΤΩΣ ένα «εμπορικό τρίο»! Άλλωστε τρεις ομάδες υπάρχουν (συν τον Προμηθέα) αφού η Λάρισα δε θα λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα.

Και σαφώς πιο εμπορικό από το να αντικατασταθεί η Λάρισα από τον (πέμπτο στην τελική βαθμολογία) Κολοσσό Ρόδου.
Υπενθυμίζουμε ότι ο ΑΠΟΕΛ έχει εκφράσει επιθυμία προκειμένου να αγωνιστεί στο μέλλον στην Basket League σε μια υπόθεση αρκετά ενδιαφέρουσα με αρκετά παρακλάδια όμως. Και σίγουρα όχι απλή.

Σε κάθε περίπτωση η επιθυμία του ΑΠΟΕΛ (δεν αποκλείεται να κάνει το ίδιο και ο Κεραυνός που κατέκτησε το νταμπλ) όπου υπάρχει σοβαρή επένδυση, αστραφτερό brand, ισχυρή διοίκηση και τεράστια προσωπικότητα στον πάγκο (Λευτέρης Σούμποτιτς) να λάβει μέρος στο Super Cup ίσως αλλάξει τα δεδομένα.
Αλλά ίσως και να απαλλάξει τελικά τον ΕΣΑΚΕ από τη σωρεία γκαφών που έχει κάνει ως τώρα.