Της Σοφίας Ράμμου
16/01/2012 (10:46)

Ο Σύνδεσμος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του, σε μια εκδήλωση που παράλληλα γίνεται ο απολογισμός της χρονιάς, αλλά αποτελεί και την ευκαιρία συνάντησης για τους ανθρώπους του αθλήματος. Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα το Σάββατο, έγιναν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του ανανεωμένου διοικητικού σχήματος, το οποίο προέκυψε από τις εκλογές του Οκτωβρίου.

Ο νέος πρόεδρος Πάρης Πετράς, παρουσίασε επιγραμματικά τις δραστηριότητες για το 2011 και στάθηκε στην ανάληψη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα φιλοξενήσει η Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2013.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, βραβεύτηκαν η Βούλα Αγαπίου (αθλήτρια του Ηρακλή και μέλος της Εθνικής ομάδας ως το 1974, ενώ έχει διατελέσει προπονήτρια σε αρκετές ομάδες της Θεσσαλονίκης), η Χρυσάνθη Στεφανίδου (πρώην αθλήτρια και προπονήτρια, πλέον ασχολείται με άτομα με αναπηρίες), ο Γιώργος Οικονόμου (παίκτης του ΠΑΟΚ), ο Αριστείδης Μούμογλου (ο μοναδικός Έλληνας που μπήκε στο βιβλίο Γκίνες), αλλά και ο Στέργιος Γούσιος (αθλητής του Άρη).

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Γιάννης Ιωαννίδης, Γιώργος Ορφανός, Σταύρος Καλαφάτης και Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, οι Παναγιώτης και Διονύσης Ψωμιάδης, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βασίλης Οικονομίδης, αλλά και πλήθος κόσμου από τον χώρο της διαιτησίας και των κριτών.