Όταν μιλάμε για μπάσκετ στο Αίγιο το μυαλό όλων πηγαίνει (και είναι φυσικό) στον Κεραυνό, ο οποίος στο παρελθόν έφτασε μέχρι και τα παρκέ της Α2 Εθνικής.

Ωστόσο στο μπάσκετ της Αιγιαλείας και γενικότερα της Αχαϊας έχει εισέλθει τα τελευταία χρόνια και μάλιστα με…φόρα ο Αστέρας Τέμενης.

Ενεργοποιήθηκε εκ νέου και «κατάπιε» ανόδους, οπότε μέσα σε 5 χρόνια από την Γ2 ΕΣΚΑ-Η φτάνει στην Α1 ΕΣΚΑ-Η, την πιο υψηλή κατηγορία, σε ότι αφορά το μπάσκετ της Αχαΐας και Ηλείας σε τοπικό βεληνεκές.

Μετράει πλέον 4 διαδοχικές ανόδους και φέτος στην Α2 ΕΣΚΑ-Η κατέκτησε και το πρωτάθλημα με 26 νίκες και 2 ήττες, χάνοντας μόνο στο Αίγιο από την ΕΑ Παραλίας και στην Πάτρα από την Αγυιά, που τερμάτισε στη 2η θέση.

Είχε επίσης την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 1868 πόντους σε 28 ματς(66.7 μέσο όρο), την ίδια ώρα που δεχόταν 1385 (ήτοι 49.7 μέσο όρο), έχοντας παράλληλα την καλύτερη άμυνα, οπότε οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, σε πολλές περιπτώσεις.

Ατού της είναι η σταθερή και γεμάτη από υγεία διοίκηση, με πρόεδρο τον Γιώργο Χρηστίδη, ενώ σημαντική είναι η συνεισφορά του χορηγού affidea, ενώ ο κόσμος έχει «αγκαλιάσει» την προσπάθεια της Τέμενης και αναμένεται μεγάλη στήριξη και του χρόνου στα «σαλόνια» του ερασιτεχνικού μπάσκετ.

Πλέον οι ομάδες του Αιγίου στην Α1 ΕΣΚΑ-Η θα είναι τρεις. Ο Κεραυνός Αιγίου, ο Ήφαιστος/Αχιλλέας και η ανερχόμενη δύναμη, Αστέρας Τέμενης.

Το φετινό ρόστερ, με προπονητή τον Άρη Ξενούλη:

Γιώργος Ράπτης, Άγγελος Δούβος, Γιάννης Σωτηρόπουλος, Γιάννης Βούλγαρης, Άρης Γκούτης, Τάσος Βλάχος, Διαμαντής Σταθακόπουλος, Δημήτρης Καρακάσης, Τάσος Βαγενάς, Θύμιος Τεμπέλης, Χρήστος Πασαλής, Πρόδρομος Παγάνης, Θανάσης Γαλιάνος.