Το ΕΑΠ-Ολυμπιάδα δεν διεξήχθη την Δευτέρα (28/2), λόγω κρουσμάτων κορονοϊού και έτσι εκκρεμεί το συγκεκριμένο παιχνίδι, για να πέσει η αυλαία στην 17η αγωνιστική της Α1 ΕΣΚΑ-Η κατηγορίας.

Πάμε να δούμε ωστόσο, μέσα από το «μικροσκόπιο» του basketblog.gr, τους 5 MVP από τα παιχνίδια που έγιναν και τα φαβορί έκαναν το καθήκον τους απέναντι στα αουτσάιντερ, στη γενικότερη εικόνα της 17ης ημέρας.

ΓΑΛΗΝΗ-ΝΙΚΗ ΠΡΟΑΣΤΕΙΟΥ 86-69

Η Γαλήνη είχε σε καλό βράδυ επιθετικά πολλούς παίκτες της, αλλά ο Χρήστος Τουλάτος ήταν κορυφαίος του αγώνα με 16 πόντους.

ΕΣΠΕΡΟΣ ΑΟΠΑ-ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΔΑ 58-51

Ο Αντώνης Πανόπουλος έχει δυναμώσει περαιτέρω τον Έσπερο, μετά την πρόσφατη έλευση του στο ρόστερ και ήταν σημείο αναφοράς στο ντέρμπι με την Απολλωνιάδα. Τελείωσε τον αγώνα με 18 πόντους και 3 τρίποντα, με άξιο συμπαραστάτη τον Γκουντουβά, ο οποίος πρόσθεσε 19.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΙΓΙΟΥ-ΣΕΦΑ 70-65

Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του με την φανέλα του Κεραυνού έκανε ο έμπειρος παίκτης, Φώτης Αγγελόπουλος, ο οποίος «φόρτωσε» το καλάθι της Ανδραβίδας με 22 πόντους και 2 τρίποντα. Έτσι η μεγαλειώδη εμφάνιση του Θανάση Νικολόπουλου (31 πόντοι) από πλευράς ΣΕΦΑ δεν έφτανε, για να φέρει το «2».

ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΑ -ΠΑΝΑΧΑΪΚΟΣ 58-71

Με 31 πόντους ο Αλέξης Μπίρμπας έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει επιθετικά η ομάδα του Παναχαϊκού, που έφτασε παράλληλα τις 9 νίκες.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2014-ΝΕΠ 64-45

Ο Καναβός με 13 πόντους έκανε μεστό παιχνίδι απέναντι στην ΝΕΠ και ο Προμηθέας δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση του αντιπάλου της. Διψήφιο αριθμό πόντων από πλευράς νικητών είχαν και οι Πλώττας, Γεωργίου και Χρυσανθόπουλος.