Πριν από 7 χρόνια και συγκεκριμένα στις 6 Οκτωβρίου του 2013, ο τότε αθλητής του ΒΑΟΛ Χίου Μανώλης Χατζηλάμπρου κατάφερε να γράψει ιστορία έστω και σε φιλικό αγώνα με τα 13 εύστοχα τρίποντα που σημείωσε σε ένα μόλις παιχνίδι.

Εκείνη τη χρονιά μάλιστα τότε και οι δύο ομάδες που θα ήταν αντίπαλες στον φιλικό αγώνα, θα βρισκόντουσαν αντιμέτωπες και στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και συγκεκριμένα στον 2ο όμιλο. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως στο τέλος της χρονιάς αυτής δεν κατάφερε καμία από τις δύο ομάδες να κρατηθεί στις εθνικές κατηγορίες και υποβιβάστηκαν.

Σε έναν αγώνα προετοιμασίας, που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο της Μυτιλήνης, η ομάδα του ΒΑΟΛ Χίου παρουσιάστηκε με κάποιες σημαντικές ελλείψεις και εν τέλει ηττήθηκε με 94-90. Ο Μανώλης Χατζηλάμπρου, ο οποίος μάλιστα ήρθε αργοπορημένος στο παιχνίδι αυτό, έκανε τη μεγάλη διαφορά με ένα τρομερό ρεκόρ σε σουτ τριών πόντων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Χατζηλάμπρου κατάφερε να σημειώσει 13 εύστοχα τρίποντα σε εκείνο το παιχνίδι κόντρα στην ομάδα του Παπάδου Γέρας. Παρά την ήττα λοιπόν, η ομάδα του Παντελή Βούλικα κατάφερε να “σπάσει” ένα “άπιαστο” ρεκόρ.

Δείτε το φύλλο αγώνα:

Παπάδος Γέρας – ΒΑΟΛ Χίου 94-90

Διαιτητές: Λεβεντέλης – Ροδίτης.

Τα δεκάλεπτα: 23-29, 50-49, 73-46, 94-90.

ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ (Καράμβαλης – Αλμπάνης): Γκιζέλης 7, Τζάνης 4, Ψημίτης, Μπουμπουλέντας, Ζεστός 13(1), Πάντζιος 30(2), Παρδακάς 26(1), Ουτουντζίδης 18.

ΒΑΟΛ ΧΙΟΥ (Βούλικας): Τσιριγώτης 2, Ζεχερλής 6, Σουλίκας 6(1), Τροβάς 9(1), Χατζηλάμπρου 41 (13), Τσελεπίδης 2, Νακόπουλος 2, Σακελλάρης, Μυτιληνού 21(1), Μιχαλιός.

Δείτε τη δημοσίευση του ΒΑΟΛ Χίου: