Στον ραδιοφωνικό σταθμό «FAIR PLAY FM 96,1» μίλησε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο οποίος τοποθετήθηκε για το συμβάν με τον Θανάση Αντετοκούνμπο, την Εθνική Ελλάδος αλλά και το Ελληνικό πρωτάθλημα.

Πιο αναλυτικά:

Για το περιστατικό με τον Θανάση Αντετοκούνμπο: «Απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο! Σωστά καταδικάστηκε από το σύνολο της κοινωνίας. Όχι μόνο επειδή είναι ένας μεγάλος παίκτης του μπάσκετ αλλά γενικότερα επειδή στην Ελλάδα δεν χωράει ο ρατσισμός. Ο Θανάσης είναι πολύ καλό παιδί και δίνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος. Ελπίζουμε να δούμε και τον Γιάννη, ο οποίος δεν φταίει γιατί έτσι είναι το σύστημα του ΝΒΑ».

Για την Εθνική ομάδα: «Προχωράει γιατί αποδεικνύεται ότι στην Ελλάδα γίνεται μία δουλειά παραγωγής. Κάποιοι προσπαθούν να την αντικαταστήσουν και αντί για παραγωγή να έχουμε εισαγωγή. Βλέπετε ότι προτιμούν να φέρουν ξένους παίκτες παρά να εμπιστευτούν τους Έλληνες, όπως έγινε παραδείγματος χάρη με τον Χαραλαμπόπουλο. Όλοι προτιμούν να φέρουν κάποιον ξένο γιατί είναι πιο φθηνοί από τους Έλληνες παίκτες».

Για τον Σκουρτόπουλο: «Πάει πολύ καλά μέχρι στιγμής. Με τους παίκτες τα έχει πολύ καλά, οι επιλογές που κάνει είναι οι σωστές δεν αδικεί κανέναν. Νομίζω ότι θα του έβαζα έναν θετικό βαθμό».    

Για το Ελληνικό πρωτάθλημα: «Αν ασχοληθούμε με το Ελληνικό μπάσκετ όλα θα πάνε καλά, αν ασχοληθούμε όμως με το μπάσκετ στην Ελλάδα τίποτα δεν θα πάει καλά. Πρέπει να παίζουν οι Έλληνες παίκτες ώστε να μην χάνετε η παραγωγή».