Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, μίλησε στον Arena fm 89,4 για την ευρεία σύσκεψη της FIBA για το Basketball Champions League που έλαβε χώρα τη Δευτέρα (08/02) στο Μόναχο.

«Όσοι συμμετείχαν σηκώθηκαν και χειροκροτούσαν μετά από αυτήν τη συνάντηση στο Μόναχο. Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τις λίγκες», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος της ΕΟΚ και τόνισε σχετικά με την ανεβασμένη προσφορά της Ευρωλίγκας: «Πώς φτάσαμε από τα 12 στα 35 εκατομμύρια; Πώς δεν τα έδιναν τόσο καιρό και τα βρήκαν μέσα σε λίγες μέρες;».

Σχετικά με το ελληνικό ενδιαφέρον, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δήλωσε: «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τα σωματεία. Και ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ έδειξαν ενδιαφέρον. Θα καλύπτει τα έξοδα η εταιρία που θα χρηματοδοτεί η FIBA, Είναι καλά μελετημένο όλο. Θα είναι ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Διαβάσατε τις δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας, της Ιταλίας της Ρωσίας. Έχουν βαρεθεί το ψέμα της Ευρωλίγκας τόσα χρόνια. Έχουμε ένα χρόνιο παρουσίας της νέας διοργάνωσης και μετά θα μπει σε εφαρμογή σε ένα άλλο σχέδιο να επιστρέψουν στους κόλπους της FIBA και Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Αυτά τα 10ετή συμβόλαια που έχουν είναι τραβηγμένα από τα μαλλιά και κλείνουν τις πόρτες σε νέες φιλοδοξίες. Θα υπάρξουν και μέτρα με τους διαιτητές. Δεν μπορούν να έχουν δίπορτο. Αρχές Μάρτιου θα γίνει η επόμενη συγκέντρωση για το Champions League».

Σε ερώτηση για την Εθνική, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας απάντησε: «Με την Εθνική δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ξέρω ότι όλα τα παιδιά θέλουν να παίξουν στην Εθνική».