Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε  στον ArenaFm και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι το νέο εγχείρημα της FIBA είναι πολύ καλύτερο από την ευρωλίγκα, ενώ τόνισε ότι σε 2-3 χρόνια το champions League θα εχει φτάσει σε αλλά επίπεδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Arena Fm

«Υπάρχει μάχη των θεσμικών φορέων του αθλήματος με κάποιους περαστικούς. Σε δυο τρία χρόνια θα έχουμε φτάσει σε άλλα επίπεδα. Η επόμενη φάση είναι να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Η FIBA έχει τη μεγάλη εμπειρία, είμαστε πολύ καλοί, το τμήμα που ασχολείται με την εμπορική εκμετάλλευση θα βρει τα χρήματα και πιστεύω ότι η Ευρωλίγκα θα απορροφηθεί από τον θεσμικό φορέα. Θα γίνει καλύτερη διοργάνωση και από την Ευρωλίγκα, όχι απλά από το Eurocup», δήλωσε, ενώ πρόσθεσε: «Η Ελλάδα στάθηκε κοντά στη νέα διοργάνωση και πιστεύω ότι μέσα σε τρία-τέσσερα χρόνια θα υπάρχει μία διοργάνωση. Το θέμα είναι να βοηθήσουμε και ουσιαστικά το άθλημα και η παρουσία του Λάσκαρη και του επόμενου Λάσκαρη είναι πολύ χρήσιμη».

Τέλος, δήλωσε πως τα επεισόδια στο περιθώριο του τελικού Κυπέλλου μπάσκετ Γυναικών στη Λευκάδα δεν είναι αθλητικό, αλλά κοινωνικό φαινόμενο, ενώ εξέφρασε τη διαφωνία του με την απόφαση του Σταύρου Κοντονή να διακόψει το Κύπελλο ποδοσφαίρου. «Αυτά που έγιναν στη Λευκάδα δεν είναι αθλητικό γεγονός. Ο αθλητισμός δεν παράγει βία. Αυτά είναι θέματα του Υπουργείου δημοσίας τάξης. Η βία είναι κοινωνικό φαινόμενο, όχι αθλητικό φαινόμενο. Τα νομοσχέδια που γίνονται διασύρουν το αθλητικό κίνημα. Κάποιοι άνθρωποι έδωσαν ραντεβού θανάτου στη Λευκάδα, δεν τους πήρε χαμπάρι κανένας και δημιούργησαν τα έκτροπα την ώρα που δεν υπήρχαν τα όργανα της τάξης. Όλο αυτό δεν έχει καμία σχέση με το μπάσκετ. Διαφωνώ απόλυτα με τον Κοντονή που διέκοψε το Κύπελλο. Ξαναλέω δεν παράγει ο αθλητισμός τη βία».