Αναλυτικά τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ στον Ρ/Σ ΕΡΑΣΠΟΡ:

Για το θέμα των τηλεοπτικών: «Θα τελειώσει είμαστε στις συζητήσεις με τους νομικούς αλλά Δευτέρα-Τρίτη θα έχει τελειώσει το θέμα. Είναι επιτυχία που επιστρέφει το μπάσκετ στην ΕΡΤ. Ευχαριστώ τους ανθρώπους της ΕΡΤ που συνέβαλαν στο να επιστρέψει το πρωτάθλημα στο σπίτι του. Θα βοηθήσει και τις ομάδες σε σχέση με τους χορηγούς, καθώς θα είναι πανελλαδικής εμβέλειας, ενώ θα μπορούνε όλοι να δούνε μπάσκετ σε όλη την Ελλάδα.

Οι ομάδες τις περιφέρειας αγαπούν πολύ το μπάσκετ. Είναι ένα θέμα βέβαια το γεγονός ότι είναι πολύ φίλαθλοι ποδοσφαιρόφιλοι και όταν συμπέφτουν οι αγώνες έχουμε θέμα. Παρόλα αυτά έχει αλλάξει αυτό και έχουν μπει οικογένειες στα γήπεδα».

Για την διαμάχη FIBA και Euroleague: «Αυτό είναι ένα πρόβλημα που υφίσταται καιρό. Το θετικό είναι ότι και οι δύο πλευρές έχουν κάνει προτάσεις προτάσεις και θέλουν να βρεθεί λύση. Στην ουσία αυτό που δεν θέλουμε, είναι το να έχουμε τους παίκτες στη μέση.

Όταν υπάρχει κοινή διάθεση και θέληση, τότε μπορεί να βρεθεί η χρυσή τομή. Εμείς σαν ΕΣΑΚΕ δεν βάλαμε αγώνες όταν παίζει η Εθνική και το Champions League το ίδιο. Υπάρχει επικοινωνία, αλλά πρέπει να υπάρξει και μια λύση για το καλό όλων.

Το NBA είναι άλλη κατάσταση. Παλιά γινόταν και ενδιάμεσα στη χρονιά αγώνες και πάντα υπήρχαν οι απουσίες. Αυτό δεν είναι θέμα δικό μου για να κρίνω. Το θέμα είναι η FIBA και η Euroleague να καταλήξουν σε ένα κοινό τόπο και να μην είναι στη μέση οι παίκτες.

Ακόμα είμαστε στην αρχή του διαλόγου. Είναι ένα σκληρό πόκερ. Στο επόμενο άμεσο χρονικό διάστημα θα πρέπει να καταλήξουν στο τι θα γίνει για να ξέρουν οι παίκτες και οι προπονητές το τι θα κάνουν». 

Για τους στόχους του στον ΕΣΑΚΕ: «Εγώ έχω ένα στόχο, μαζί με τις ομάδες πάντα, θέλουμε την αναδιοργάνωση του ΕΣΑΚΕ και στο εσωτερικό του, αλλά και η εξωστρέφεια του. Πάντως ο τελικός στόχος για εμάς είναι η κεντρική διαχείριση. Είναι δύσκολο αυτό αλλά νομίζω ότι με κοινή θέληση θα τα καταφέρουμε και τότε θα έχουμε περισσότερους χορηγούς στις ομάδες και πιο πολύ κόσμο στο γήπεδο».