Μετά τη νίκη του στις εκλογές της ΕΟΚ και την ανάληψη της προεδρίας, ο Βαγγέλης Λιόλιος είχε δηλώσει ότι δεν προτίθεται να διενεργήσει οικονομικό έλεγχο στην Ομοσπονδία.

Επομένως η απόφαση του κ.Λιόλιου πάρθηκε με την αποδοχή των μελών του Δ.Σ. και ίσως απόρησαν πολλοί. Ωστόσο υπάρχει εξήγηση και η έννοια της απόφασης είναι βαθύτερη.

Η ύπαρξη συμβάσεων που δεν είχαν ξεκάθαρο περιεχόμενο δεν άρεσαν στον Λιόλιο. Εντούτοις η επιμονή ενός επί σειρά ετών συνεργάτη της ΕΟΚ να διεκδικήσει σύμβαση που ουσιαστικά δεν βοηθάει σε κάτι το ελληνικό μπάσκετ, οδήγησε το νυν πρόεδρο σε αλλαγή φιλοσοφίας και σε διενέργεια οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου.

Σκοπός του Βαγγέλη Λιόλιου είναι να «καθαρίσει» το μπάσκετ και ήδη έχουν εντοπιστεί στοιχεία και συμβάσεις, που δεν κολακεύουν καθόλου το προϊόν στη χώρα μας.

Έτσι θα οριστούν ανεξάρτητοι λογιστές, για να πραγματοποιηθεί ο οικονομικός έλεγχος και να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο. Οπότε ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας στοχεύει στο να αποφευχθούν τακτικές του παρελθόντος, που μόνο ζημιά κάνουν στο ελληνικό μπάσκετ και μέχρι ώρας έχει αποδείξει ότι επιζητά την βελτίωση του.