Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε ο “θρύλος” του μπάσκετ, Νίκος Γκάλης, καθώς ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής θέλησαν να τον τιμήσουν και να οριστικοποιηθεί και η απόφαση της Πολιτείας να δώσει στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων το όνομά του.

Εξερχόμενος του Μαξίμου και ικανοποιημένος από τη συνάντηση, ο Νίκος Γκάλης δήλωσε:

“Είναι μεγάλη τιμή. Ευχαριστώ πολύ τον κύριο Υφυπουργό που αναγνώρισε την προσφορά μου, αλλά και των συναθλητών μου στο ελληνικό μπάσκετ και την κοινωνία γενικότερα. Μεγαλύτερη ικανοποίηση για μένα είναι που ο ελληνικός λαός τότε ένιωσε υπερήφανος με αυτό που κάναμε. Χαίρομαι για τον απλό κόσμο που μου στάθηκε όλα αυτά τα χρόνια και που του δώσαμε χαρά.

Ευχαριστώ πολύ και τον πρωθυπουργό που με τίμησε. Θέλω να περνάω από τη μεριά μου το μήνυμα ότι τα νέα παιδιά πρέπει μέσω του αθλητισμού να γίνονται σωστά μέλη της κοινωνίας. Θα κάνω ότι μπορώ για να ανεβάσω και άλλο τον αθλητισμό“.

Σε ερώτηση για την πορεία της Εθνικής Ομάδας στο Προολυμπιακό Τουρνουά, απάντησε:

“Έχουμε πολύ δυνατή ομάδα. Πάντα οι ομάδες μας ήταν καλές και διεκδικούσαν επιτυχίες. Πιστεύω πως και τώρα θα υπάρξει συνέχεια. Τους εύχομαι ό,τι καλύτερο”.

Σταύρος Κοντονής: “Η ελληνική πολιτεία εκπλήρωσε το χρέος της και το καθήκον της”

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού χαρακτήρισε χρέος και καθήκον της Πολιτείας την ονοματοδοσία του ΟΑΚΑ σε “Νίκος Γκάλης”.

“Με συναισθήματα αγάπης για την προσφορά του πήραμε αυτή την απόφαση. Η Ελληνική Κυβέρνηση σήμερα δίνει το όνομα του κορυφαίου μπασκετμπολίστα στην Ελλάδα και ενός εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη στο μεγαλύτερο ελληνικό γήπεδο το ΟΑΚΑ, τιμώντας την προφορά του. Η ελληνική Πολιτεία εκπλήρωσε ένα χρέος της και ένα καθήκον, απέναντι σε ένα μεγάλο αθλητή“.

Όσον αφορά το πότε θα γίνει η τελετή, είπε: “Θα είμαστε σε συνεννόηση και θα συναποφασίσουμε το πότε θα γίνει η τελετή”.

inner

inner

inner