Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης θα αποχαιρετήσει τα παρκέ ως παίκτης στο τέλος της σεζόν που σιγά-σιγά πλησιάζει έχοντας στο «παλμαρέ» του πολλά και σπουδαία επιτεύγματα. Η αλήθεια είνα ότι πολλοί παίκτες δεν διάθετουν ούτε βιογραφικό ούτε τους τίλους που έχει ο ύψους 2,14 σέντερ με τον παίκτη να ξεκινάει την καριέρα του από τον Παναθηναϊκό την σεζόν 1997-1998 μαζί με τον Αντώνη Φώτση.

Οι «πράσινοι» δεν πίστεψαν ιδιαίτερα στο ταλέντο του γεννημένου το 1981 πανύψηλου σέντερ με αποτέλεσμα να πάω δανεικός στον Πανελλήνιο, που αγωνιζόταν στην Α2. Πάντως, με τον Παναθηναϊκό έζησε την κατάκτηση της Ευρωλίγκας το 2000 αλλά και τέσσερα πρωταθλήματα Ελλάδος. Στην συνέχεια,και μετά τον Πανελλήνιο, ακολούθησε το Περιστέρι την σεζόν 2002-2003 με τον Έλληνα σέντερ να κάνει μία σπουδαία χρονιά που τον οδήγησε στο να πάρει μεταγραφή στην ΑΕΚ.

Στην «Ένωση» παρέμεινε για δύο χρόνια(2003-2005), πριν αποφασίσει να κυνηγήσει το όνειρο του NBA. Η επιμονή και η υπομονη του Γλυνιαδάκη φάνηκε ξεκέθαρα στην προσπάθεια που έκανε στην Αμερική, όπου αγωνίστηκε αρχικά στην αναπτυξιακη λίγκα του πρωταθλήματος με τους Roanoke Dazzle(2005-2006) και τους Albuquerque Thunderbirds την αμεσως επόμενη σεζόν.

Κάπου εκεί, η επιμονή του Έλληνα σέντερ επιβραβεύθηκε καθώς οι Σιάτλ Σούπερσονικς (νυν Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ) του έδωσαν μία θέση στο ρόστερ τους με τον Γλυνιαδάκη να αγωνίζεται σε 13 παιχνίδια έχοντας μέσο όρο 1,9 πόντους. Στην συνέχεια, έμεινε ελεύθερος και συνέχισε την καριέρα του στους Thunderbirds με τους οποίους κατέκτησε την ίδια χρονιά το πρωτάθλημα της αναπτυξιακής λίγκας.

Έχοντας πλέον πετύχει το όνειρο του, ο Χανιώτης σέντερ επέστρεψε στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Βίρτους Μπολόνια, ενώ αγωνιστήκε για λίγο στην ΑΕΚ, πριν έρθει η αναγεννηση του στο Μαρούσι όπου έμεινε για 2 χρόνια(2007-2009). Σε αυτό τα δύο χρόνια, ο Γλυνιαδάκης έζησε δύο μεγάλες στιγμές με τον εθνόσημο στο στήθος,η μία ήταν η συμμετοχή του στην Ολυμπιάδα του Πεκίνου(5η θέση) το 2008 αλλά και το χάλκινο μετάλλιο του Ευρωμπάσκετ, που διεξήχθει στην Πολωνία το 2009.

Από εκεί ακολούθησε ο Ολυμπιακός, με τον οποίο πανηγύρισε την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, δύο κυπέλλων Ελλάδας αλλά και η Ευρωλίγκα του 2012 καθώς παρέμεινε για τρία χρόνια(2009-2012) στους «ερυθρολεύκους». Στα επόμενα χρόνια, ο Κρητικός σέντερ περιπλανήθηκε σε διάφορα πρωταθλήματα όπως αυτό του Καζακστάν(Αστάνα), Λιθουανία(Λιετούβους Ρίτας), Κύπρος( ΑΠΟΕΛ) και σε ομάδες της Τουρκίας, της Ρουμανίας και της Ελβετίας. 

Από την σεζόν 2015-2016 επέστρεψε στην Ελλάδα όπου αγωνίστηκε κατα σειρά σε Κηφισιά, ΠΑΟΚ, Κύμη και Ρέθυμνο.

Το Σάββατο, ο Γλυνιαδάκης θα δώσει το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με το Ρέθυμνο και ένα από τα τελευταία της καριέρας του με τον Έλληνα σέντερ να συναντάει απέναντι του την ομάδα(Περιστέρι) και τον προπονητή(Αργύρη Πεδουλάκη), που το πίστεψαν περισσότερο από όλους όταν έκανε την πρώτη εντυπωσιακή του χρονιά με την ομάδα των Δυτικών πραστίων το μακρινό 2002, σε μία μπασκετική πορεία που ο απολογισμός της λέει…. 14 τίτλους.