Τις εμπειρίες που απέκτησε την περσινή σεζόν όντας στο πλευρό του Γιώργου Καραμβάλη στον πάγκο του Παπάδου Γέρας είναι έτοιμος να… χρησιμοποιήσει ο Στρατής Αλμπάνης. Ο νεαρός τεχνικός έδωσε τα χέρια με τον Αιολικό, ο οποίος αγωνίζεται στην πρώτη τοπική κατηγορία και, πλέον, στοχεύει… στην κορυφή!

Ο άμεσος συνεργάτης του Γιώργου Καραμβάλη αποδέχθηκε τη δελεαστική πρόταση των ανθρώπων του Αιολικού χωρίς δεύτερη σκέψη γιατί, όπως τονίζει στο basketblog.gr, “είδα στο Συμβούλιο του Συνδέσμου Φιλάθλων Αιολικού Μυτιλήνης ότι θέλουν να κάνουν το σύλλογο μεγάλο σε όλα του τα τμήματα. Στόχος για τη νέα σεζόν είναι να δημιουργηθεί ένα ρόστερ, το οποίο μέσα από τη σκληρή και μεθοδική δουλειά θα έχει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει στο τοπικό πρωτάθλημα, και, αν υπάρχουν τα φόντα, να το διεκδικήσει”.

Το καθεστώς λειτουργίας του Αιολικού ξεφεύγει από τα ελληνικά δεδομένα καθώς ο Σύνδεσμος Φιλάθλων της ομάδας έχει αναλάβει τις τύχες της ομάδας δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη του, μετά την αποχώρηση της Διοίκησης.

Παρόλ’ αυτά, στη Λέσβο είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο. Δεν παραβλέπουν, όμως, πως η εξέλιξη των τμημάτων υποδομής του συλλόγου και η προσπάθεια για παραγωγή παικτών αποτελεί… προτεραιότητα. Ο Στρατής Αλμπάνης εξηγεί πως “στα άμεσα πλάνα μας είναι και η δημιουργία τμημάτων υποδομής. Θέλουμε να δώσουμε στα νέα παιδιά του νησιού μία διέξοδο προς τον αθλητισμό. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τμήματα παίδων και εφήβων και, εν συνεχεία, τμήματα κορασίδων και νεανίδων”.

Ο νεαρός προπονητής κατέληξε λέγοντας “τέλος καλώ το συμβούλιο του συλλόγου να αγκαλιάσει την προσπάθεια που κάνει ο σύνδεσμος φιλάθλων για την ανάπτυξη και άλλων αθλημάτων πέραν του ποδοσφαίρου και όλοι μαζί να εργαστούμε για το καλό αυτού του μεγάλου συλλόγου που λέγεται Αιολικός“.