Είναι νωπές ακόμα οι «πληγές» που προκάλεσαν οι «δολοφονικές» πυρκαγιές το περασμένο καλοκαίρι στη Βόρεια Εύβοια και όχι μόνο και όλο αυτό το διάστημα οι κάτοικοι προσπαθούν να «συνέλθουν» και να «ξαναπάρουν» πίσω τις ζωές τους.

 

Η ανοικοδόμηση των καμένων περιοχών είναι σίγουρα δύσκολη υπόθεση και πρέπει όλοι να βοηθήσουν μ’ όποιον τρόπο μπορούν. Ένας από αυτούς που στέκονται κοντά στην προσπάθεια αυτή των Ευβοιωτών είναι και ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού και της Maccabi Tel Aviv, Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος κλήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος σε μια προσπάθεια της τελευταίας να προβάλλει την περιοχή.

Ο Έλληνας τεχνικός βρέθηκε την προηγούμενη βδομάδα στις Γούβες (μία απ’ τις πόλεις που πλήγηκαν περισσότερο από τις φωτιές) και στο διάστημα της παραμονής του εκεί συναντήθηκε με τα παιδιά της Ακαδημίας Ιστιαίας, τα οποία και προπόνησε στο ανοιχτό γήπεδο της περιοχής.

 

Μάλιστα, ο Γιάννης Σφαίροπουλος μίλησε και σ’ ένα βίντεο που ανέβασε η περιφέρεια με τίτλο «Είμαστε όλοι Βόρεια Εύβοια», στο οποίο, μεταξύ άλλων, ο Έλληνας προπονητής αναφέρθηκε στο θέμα των πυρκαγιών και στο μεγάλο αγώνα που έδωσαν οι κάτοικοι με τις φωτιές για να σώσουν τις περιουσίες τους, χαρακτηρίζοντάς τους ήρωες, και παρότρυνε όλους όσους μπορούν να στηρίξουν την ανοικοδόμηση των καμένων περιοχών, τονίζοντας και τις ομορφιές της Εύβοιας.

 

Η Ακαδημία Ιστιαίας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:

 

«Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και σε συνεργασία με τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού, τα παιδιά των αγωνιστικών τμημάτων της Ακαδημίας Ιστιαίας, είχαν την χαρά να υποδεχθούν στον τόπο μας έναν εξαίρετο άνθρωπο κι έναν προπονητή επιπέδου Ευρωλίγκας, τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Ο κόουτς Σφαιρόπουλος, στα πλαίσια της στήριξης και προβολής του τόπου μας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου, μίλησε στους μικρούς αθλητές μας εν μέσω προπονητικών οδηγιών και ασκήσεων. Στο ανοιχτό γήπεδο των Γουβών, ο κόουτς και τα παιδιά έγιναν ένα, αποδεικνύοντας ό,τι το μπάσκετ και ο αθλητισμός ενώνουν. Τα καλύτερα έρχονται! Κόουτς, σε ευχαριστούμε!».