Απολύτως καμία αλλαγή στα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται για τις ακαδημίες αλλά και τα παιδικά εφηβικά τμήματα δεν παρουσιάστηκε στη νέα ΚΥΑ η οποία εκδόθηκε την Δευτέρα 6/9.

Τι σημαίνει αυτό; Ο,τι ακριβώς είχαμε αναφέρει και την προηγούμενη φορά που θίξαμε το συγκεκριμένο ζήτημα. Υπενθυμίζουμε ότι αθλητές ηλικίας 12 έως 15 ετών θα πρέπει να κάνουν ένα rapid και ένα self test την εβδομάδα ενώ οι αθλητές από 16 ετών και πάνω θα πρέπει να κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα. Και όλα αυτά για να προπονηθούν.

Αντιλαμβάνεται κάποιος πόσο μεγάλη επιβάρυνση για τον οικονομικό προϋπολογισμό είναι όλες οι παραπάνω διατάξεις. Και παρά το γεγονός ότι υπήρχε ελπίδα ότι θα άλλαζε η ΚΥΑ κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Τουλάχιστον αυτή την εβδομάδα. Απομένει να δούμε τι θα γίνει στην απόφαση της 13ης Σεπτεμβρίου που συμπίπτει και με το άνοιγμα των σχολείων.

Πάντως με βάση τα όσα γίνονται τώρα ουσιαστικά περα από την επιβάρυνση του οικονομικού προϋπολογισμού, είναι και μία έμμεση ώθηση προς τα παιδιά να εμβολιαστούν. Και αυτό είναι βέβαιο. Μόνο που δεν γίνεται με αυτό τον τρόπο… Δεν είναι και τόσο σωστό να πιέζεις την τσέπη της οικογένειας και να θέτεις διλήμματα σχετικά με τον αθλητισμό σε ένα νέο παιδί.