Το γύρο του κόσμου κάνει εδώ και λίγες ώρες το μήνυμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αναφορικά με τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο αδερφός του και παίκτης του Παναθηναϊκού, Θανάσης Αντετοκούνμπο.

Ο “Greek Freak” πέρα από πολύ μεγάλος αθλητής και πρέσβης του ελληνικού μπάσκετ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, είναι ήδη και ένα από τα “βαριά” ονόματα του παγκόσμιου αθλητισμού, που ο λόγος τους έχει ισχύ σε όλη την υφήλιο. 

Το ξέσπασμα λοιπόν του Γιάννη είχε αντίκτυπο σε όλο τον πλανήτη, με τη γαλλική L’ Equipe να κάνει εκτενή αναφορά στο θέμα, παρουσιάζοντας εξαρχής το ζήτημα που δημιουργήθηκε, καθώς επίσης και την απάντηση του σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς.

 

Θέση στο ζήτημα πήρε και ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μέσω του προσωπικού του προφίλ στο Facebook, κατέστησε σαφές πως δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε θέματα ρατσισμού, στηρίζοντας παράλληλα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός έγραψε:

Σεβασμός και περηφάνια για τους ανθρώπους που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν εδώ και έκαναν την Ελλάδα, δική τους πατρίδα. Καμία ανοχή στο ρατσισμό και το μίσος.