Η ΕΑ Παραλίας ανέβηκε από την Α2 στην Α1 ΕΣΚΑ-Η και τερμάτισε στην 3η θέση, πραγματοποιώντας εντυπωσιακή πορεία στο φετινό μαραθώνιο της Α2.

Ξεκίνησε με 0-6 και έδειχνε ότι θα παλέψει για την παραμονή, μετρώντας πολλές απουσίες και έτσι οι προπονήσεις ήταν δύσκολο έργο για τον προπονητή Γιάννη Καλλίγα, που δεν είχε όλα τα όπλα στη φαρέτρα του.

Η 1η νίκη ήρθε την 8η αγωνιστική επί του Διαγόρα Βραχνείκων, αλλά στο τέλος του 1ου Γύρου οι «μπλε» είχαν ρεκόρ 5-9 και γενικότερα η απόδοση τους ταλαιπωρήθηκε από σκαμπανεβάσματα.

Στον 2ο Γύρο οι παίκτες επέστρεψαν, οι προπονήσεις γίνονταν εντατικά και η ομάδα δούλευε σκληρά τις ατέλειες, οπότε βελτιωνόταν διαρκώς, διαθέτοντας έμπειρα και ταλαντούχα παιδιά στις τάξεις της.

Η ΕΑ Παραλίας ηττήθηκε στις 9 Μαρτίου από τον Προφήτη Ηλία/ΠΑΟΚ και έκτοτε «εθίστηκε» στις νίκες. 12 σερί νίκες και οι 2 πρώτες ήρθαν απέναντι στον πρωταθλητή Αστέρα Τέμενης και στην δεύτερη της τελικής κατάταξης, Αγυιά. 12 σερί νίκες, οι οποίες έφεραν την ομάδα ξανά στην Α1 και η 3η θέση ήρθε απόλυτα δίκαια, με συνολικό ρεκόρ 18-10.

Ο προπονητής Γιάννης Καλλίγας κέρδισε ένα προσωπικό «στοίχημα», αφού πλέον συμμετέχει σε μία νέα διάκριση της ομάδας.

Ως παίκτης τη σεζόν 2015/2016 είχε πετύχει 10 τρίποντα και οδηγούσε την ΕΑ Παραλίας στην παραμονή στην Α1 ΕΣΚΑ-Η, με τη νίκη επί της Κεφαλλονιάς με 89-65.

Φέτος από το πόστο του προπονητή και εκτός παρκέ πια, οδήγησε την αγαπημένη του ομάδα στην άνοδο, με ένα ασύλληπτο ρεκόρ 12 διαδοχικών επιτυχιών και μετά από ξεκίνημα 0-6 στο πρωτάθλημα.