Από τις 16:30 το basketblog.gr βρίσκεται στις εξέδρες του κλειστού γηπέδου στο Ελληνικό, για να σας μεταδώσει τον παλμό του τελικού του κυπέλλου Ελλάδας.

Για την ώρα ελάχιστος κόσμος έχει πάρει θέση στις εξέδρες. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού είναι περισσότεροι, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι, αφού ο κύριος όγκος των οπαδών δεν έχει καταφτάσει.

● Στις εισόδους γίνεται αυστηρός σωματικός έλεγχος. Σε ό,τι αφορά στην είσοδο των δημοσιογράφων, γίνεται ταυτοποίηση των διαπιστεύσεων με τις ταυτότητες.
Τρεις φορές δείξαμε και τις δύο ταυτότητες, ενώ υπήρξε και σωματικός έλεγχος. Ενοχλητικό, αλλά αν πρόκειται να βοηθήσει στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα χαλάλι.

● Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος (φυσικά) δεν θα είναι στην εξέδρα των επισήμων, αλλά δεσπόζει στο ενημερωτικό έντυπο που με μεράκι επιμελήθηκε το Γραφείο Τύπου της διοργάνωσης.

● Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια υπάρχουν περισσότερες διαφημίσεις στο παρκέ. Το καλό να λέγεται (και να γράφεται).

● Λίγο μετά τις 16:50 οι οπαδοί των δύο ομάδων έκαναν κίνηση, προκειμένου να επιτεθούν (και καλά) οι μεν προς τους δε, που όμως ήταν μόνο για να νιώσουν ότι κάτι κάνουν. Η άμεση κίνηση των δυνάμεων αποκατάστασης τάξης, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια (πέρα από μια καρέκλα που εκτοξεύτηκε προς το παρκέ), έστειλε τους… θερμόαιμους στις θέσεις τους.

● Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε πρώτος την εμφάνισή του, λίγο πριν τις 16:55.

● Ο Μάρκους Μπανκς ήταν ο πρώτος παίκτης που πάτησε στο παρκέ για “ζέσταμα” και ακολούθησε ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης. Συνολικά οι “πράσινοι” βιάστηκαν να μπουν στο κλίμα του τελικού, καθώς -πριν ακόμα εμφανιστεί παίκτης του Ολυμπιακού– είχαν βγει (πριν τις 17:00) οι Τζέισον Καπόνο, Ρόκο Λένι Ούκιτς, Στεφάν Λάσμε, Βασίλης Ξανθόπουλος.

● Στις 17:30 θα γίνει η κλήρωση των διαιτητών.

● Η εξέδρα των φίλων του Παναθηναϊκού έχει γεμίσει κατά 80%, ενώ στο απέναντι πέταλο είναι ελάχιστοι αυτοί που έχουν πάρει θέση. Προφανώς, θα έρθουν όλοι μαζί. Για την ώρα οι “πράσινοι” (λογικό) ακούγονται περισσότερο, αν και τα συνθήματα είναι περιορισμένα.

● Όλο το προπονητικό τιμ του Παναθηναϊκού (Σωτήρης Μανωλόπουλος, Γιώργος Βόβορας, Διαμαντής Παναγιωτόπουλος) είναι στις τέσσερις γραμμές, εκτός από τον Αργύρη Πεδουλάκη. Αντίθετα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν ο πρώτος “ερυθρόλευκος” που εμφανίστηκε στις 17:15 στη φισούνα. Έριξε μια ματιά και επέστρεψε στα αποδυτήρια.

● Αμέσως μετά εμφανίστηκαν στο παρκέ ο Κώστας Παπανικολάου και ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους, για να κάνουν τη δική τους προθέρμανση. Ο Λιθουανός είχε εγκάρδια συνομιλία, στο κέντρο του γηπέδου με τον συμπατριώτη και… αντίπαλο Γιόνας Ματσιούλις.

● Άλλο ένα ζευγάρι… αντιπάλων, με σχέσεις από το παρελθόν (Άρης) συναντήθηκε στη μέση του γηπέδου. Ο Κώστας Παπανικολάου τα είπε σε εξαιρετικά φιλικό τόνο με τον Γάιο Σκορδίλη.

● Στις 17:45 έφτασε στο γήπεδο ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, ενώ περίπου την ίδια ώρα έκανε την εμφάνισή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και παλιός μπασκετμπολίστας, Βασίλης Κικίλιας.

● Αξιοσημείωτο είναι πως οι περισσότεροι οπαδοί του Ολυμπιακού φορούν το ίδιο κόκκινο κοντομάνικο μπλουζάκι, στο οποίο αναγράφεται (με λευκά γράμματα) υβριστικό σύνθημα εναντίον των οπαδών του Παναθηναϊκού (για ευνόητους λόγους δεν… μεταφέρεται).

● Στις 17:50 οι “πράσινοι” έκαναν… επίσημη εμφάνιση στο παρκέ. Ακολούθησαν δύο – τρία λεπτά αργότερα οι “ερυθρόλευκοι“.
Η… βροχή των φωτοβολίδων (ελπίζουμε να σώθηκαν τα πολεμοφόδια) έχει κοπάσει… Για άλλη μια φορά τα μέτρα της αστυνομίας αποδείχθηκαν κάτι παραπάνω από ανεπαρκή.

● Εκτός της ανταλλαγής φωτοβολίδων υπήρξε και μια μικρή… εμφύλια σύρραξη στην εξέδρα των “ερυθρόλευκων“. Δεν μπορούν να γνωρίζουμε το γιατί, πάντως έπεσαν κάποιες ψιλές. Αρκετές για να ήταν… προσωπική διένεξη. Κι είναι κάτι που δεν το βλέπουμε συχνά.

● Εκτός 12άδας άφησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον Δημήτρη Μαυροειδή! Τη θέση του πήρε ο Δημήτρης Κατσίβελης.

● Όπως ήταν λογικό γέμισε και η εξέδρα των οπαδών του Ολυμπιακού, υπάρχει αριθμητική ισορροπία στα δύο πέταλα.

● Στις 18:10 μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι τρεις διαιτητές του τελικού.

Ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Κώστας Λουρόπουλος, πήρε τη θέση του στα επίσημα του Ελληνικού.

● Τη στιγμή που έσβησαν τα φώτα του γηπέδου για την παρουσίαση των δύο ομάδων, οι φωτοβολίδες που… αντάλλασσαν οι δύο εξέδρες ήταν αρκετές για να φωτίσουν το κλειστό γυμναστήριο.