Δυο μεγάλα «μπαμ» ακούστηκαν μετά την ανακοίνωση των παικτών που κάλεσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Θανάσης Σκουρτόπουλος στην προεπιλογή της Εθνικής Ομάδας για το τρίτο «παράθυρο» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019, στο οποίο η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει Ισραήλ (28/6) και Εσθονία (2/7).

Τα ονόματα των Γιάννη Αντετοκούμπο και του Γιώργου Παπαγιάννη δεν ήταν στην λίστα των «εκλεκτών» του προπονητή της Ελλάδας. Αντίθετα κλήθηκαν στην ομάδα οι άλλοι δυο Ελληνες ΝΒΑers, Κώστας Κουφός και Τάιλερ Ντόρσεϊ. Επίσης ο Σκουρτόπουλος κάλεσε και παίκτες των «αιωνίων» που έπαιζαν στην Ευρωλίγκα, αλλά και τον Κώστα Σλούκα της Φενέρμπαχτσε.

Για Σεπτέμβριο οι Γ. Αντετοκούνμπο, Παπαγιάννης

Οι Αντετοκούνμπο και Παπαγιάννης και οι ομάδες τους στο ΝΒΑ μίλησαν με τον Σκουρτόπουλο και τους ανθρώπους της ΕΟΚ και αποφασίστηκε να μην παίξουν στην Εθνική σε αυτά τα δυο ματς. Από την άλλη, όμως, όλες οι πλευρές άφησαν να εννοηθεί ότι οι δυο παίκτες ενδέχεται να παίξουν στο 1ο πρώτο παράθυρο της Β’ Φάσης των προκριματικών, τον Σεπτέμβριο.

Χωρίς Πρίντεζη

Από τους «αιώνιους» κλήθηκαν οι Νικ Καλάθης, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Ίαν Βουγιούκας, Ντίνος Μήτογλου (από τον Παναθηναϊκό), Ιωάννης Παπαπέτρου, Κώστας Παπανικολάου και Βαγγέλης Μάντζαρης (από τον Ολυμπακό). «Εκτός» έμεινε ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος είναι καταπονημένος και χρειάζεται «ανάσες».

Η θετική έκπληξη

Οι κλήσεις είχαν και μια έκπληξη, αλλά θετική, καθώς στην ομάδα κλήθηκε ο Λίνος Χρυσικόπουλος που έχει κάνει ένα σημαντικό αγωνιστικό «καμ μπακ» φέτος με τον ΠΑΟΚ.

Η λίστα

Αναλυτικά οι 24 παίκτες που δηλώθηκαν στην FIBA: Γιάννης Αθηναίου, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Ιαν Βουγιούκας, Χάρης Γιαννόπουλος, Νίκος Γκίκας, Νικ Καλάθης, Λεωνίδας Κασελάκης, Δημήτρης Κατσίβελης, Αντώνης Κόνιαρης, Κώστας Κουφός, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Κωνσταντίνος Μήτογλου, Γιάννης Μπουρούσης, Λευτέρης Μποχωρίδης, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Ντούσαν Σάκοτα, Χρήστος Σαλούστρος, Κώστας Σλούκας, Λίνος Χρυσικόπουλος.