Λίγους μήνες μετά την ίδρυσή της, η Καλαμάτα είναι έτοιμη να βρεθεί από τα τοπικά, στις εθνικές κατηγορίες του ελληνικού πρωταθλήματος. Η ιστορική εκ του ποδοσφαίρου «Μαύρη Θύελλα», που επιθυμεί να δημιουργήσει παράδοση και στο μπάσκετ, «συνέτριψε» χθες το απόγευμα στο Κλειστό της Τέντας (11/5) τους Δρομείς με 62-36 κι έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, έχοντας στη διάθεσή της δύο «ματς μπολ» για να προβιβαστεί στη Γ’ Εθνική.

Μοναδικό σημείο, όπου γνώρισε η γηπεδούχος ομάδα αντίσταση, ήταν το πρώτο δεκάλεπτο, όσο άντεξε δηλαδή η άμυνα του συλλόγου από την Τρίπολη να την κρατά πολύ χαμηλά στο σκορ. Όταν πήρε όμως… φόρα η τριάδα των Γιαννουκάκη, Τσικούρη και Τριανταφυλλόπουλου, η Καλαμάτα καράφερε να ξεφύγει και να φέρει μάλιστα τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο στο τέλος του ημιχρόνου (32-19). Η άμυνά της, παράλληλα, ήταν εκείνη που αυτή την φορά «μασούσε σίδερα» κι έκανε τους αντιπάλους της να σκοράρουν με το «σταγονόμετρο», ενώ δεν είχε πρόβλημα να βρει λύσεις επιθετικά και απέναντι στη «ζώνη» που χρησιμοποίησαν, για να φέρουν την απόσταση σε διαστάσεις θριάμβου.

Ο δεύτερος αγώνας της τελικής σειράς, διεξάγεται στο ΑΚΔ Τρίπολης μεθαύριο (Σάββατο, 14/5) στις 19:00 και η Μεσσηνία έχει μια σπουδαία ευκαιρία να εκπροσωπείται την επόμενη σεζόν στις εθνικές κατηγορίες Ανδρών από κάποια ομάδα της, μιας και μετά την πτώση του Ακάδημου στα τοπικά το 2015, είχε ακολουθήσει η άνοδος του Σπαρτιατικού. Σε περίπτωση ισοφάρισης από την πλευρά των Δρομέων, ο τρίτος και τελευταίος αγώνας έχει οριστεί για την Τετάρτη 18/5 στην Τέντα, στις 19:00.

Δεκάλεπτα: 9-13, 32-19, 45-29, 62-36
Καλαμάτα (Γιαννακόπουλος)
: Κούτρης 6(2), Τσικούρης 15(2), Γιαννουκάκης 19, Γεωργανάς 5, Φωτάκης 2, Τριανταφυλλόπουλος 11(3), Σπηλιώτης 2, Γαρίνης, Κριμηλής 2, Γερμανός, Παθιάκης, Αντωνόπουλος.
Δρομείς (Μπαλλής): Μπαλής 6, Δελλής 15, Παπακώστας, Μπούρης, Κουτσούγερας 6, Καλούλι 3, Σωτηρόπουλος 3, Μαρκόπουλος 3, Μικέλης.