Στιγμές έντασης επικράτησαν στην ετήσια γενική συνέλευσης της ΕΟΚ που έγινε σήμερα, με τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού που βρίσκονται σε διαρκή αντιπαράθεση με την ομοσπονδία και αναζητούν κάθε αφορμή να την εκδηλώσουν.

Μεταξύ των 300 εκπροσώπων σωματείων, παραβρέθηκαν και  ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος και ο νομικός Λάμπρος Αδάμος. Για τον δεύτερο είχε σταλεί έγγραφο προς της ΕΟΚ προκειμένου να είναι ο εκπρόσωπος των “ερυθρόλευκων”, αλλά εκπρόθεσμα αφού οι δηλώσεις εκπροσώπων γίνονται ένα μήνα πριν τη γενική συνέλευση και το χαρτί του Ολυμπιακού εστάλη χθες.

Παρότι ουδείς εκ των δύο είχε δικαίωμα ψήφου, οδηγήθηκαν στην αίθουσα αφού όπως έλεγαν οι διοικούντες την ΕΟΚ, η συνέλευση είναι μια δημοκρατική διαδικασία χωρίς αποκλεισμούς. Όταν μπήκαν στην αίθουσα, ζήτησαν τον οικονομικό απολογισμό, τον οποίο όμως πρέπει ήδη να είχαν παραλάβει αφού ήταν τυπωμένος και δινόταν μαζί με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης σε κάθε προσερχόμενο.

Σε εκείνο το σημείο, οι δύο άνθρωποι του Ολυμπιακού ύψωσαν τους τόνους λέγοντας ότι τους καθυστέρησαν σκόπιμα εκτός της αίθουσας διαπραγματευόμενοι το αν ήταν νόμιμοι εκπρόσωποι του σωματείου, προκειμένου να μην είναι παρόντες στην ψήφιση του οικονομικού απολογισμού και να μην μπορούν να υποβάλουν ερωτήσεις. Η ενέργειά τους προκάλεσε μαζική αντίδραση εκπροσώπων άλλων σωματείων που άρχισαν με τη σειρά τους να φωνάζουν ότι “εδώ συζητάμε τα προβλήματα των σωματείων που δίνουμε μάχη επιβίωσης και εσείς επιχειρείτε να μεταφέρετε και εδώ την αντιπαλότητά σας με τον Παναθηναϊκό, νομίζετε ότι οι δυο σας είσαστε όλο το μπάσκετ και προσπαθείτε να δημιουργήσετε εντυπώσεις”.

Μετά από λίγα λεπτά τα πνεύματα ηρέμησαν και η συνέλευση ολοκληρώθηκε χωρίς άλλα προβλήματα.