Η ιστορία του Alex Acker, των οφειλών του Απόλλωνα Πάτρας, του πρόστιμου από την FIBA στην ΕΟΚ δεν είναι άγνωστη. Το αντίθετο, το Basketblog.gr την αναδεικνύει και προσθέτει κάθε νέο στοιχείο στην υπόθεση αυτή.

Το νεότερο αφορά στην επιχείρηση του Απόλλωνα και της ΕΟΚ να…”μπερδεύον” την FIBA. Και κάπως έτσι προσπαθούν να μπλοκάρουν ακόμα το θέμα των προστίμων. Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια να εκδοθούν δελτία στους τέσσερις παίκτες του Απόλλωνα που δεν έχουν ακόμα το δικαίωμα συμμετοχής. Άλλωστε δεν αγωνίστηκαν στον αγώνα Κυπέλλου, κόντρα στον Οίακα στο Ναύπλιο, όπου ηττήθηκε η ομάδα της Πάτρας με σκορ 73-57.

Ποιο είναι το νέο επεισόδιο; Οι τέσσερις παίκτες του Απόλλωνα έκαναν προσφυγή κατά της ΕΟΚ στο ΑΣΕΑΔ επειδή δεν τους εκδίδει τα δελτία (ακολουθώντας έτσι την απόφαση της FIBA).

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο Απόλλωνας στρέφεται απέναντι στην ΕΟΚ επί του θέματος αυτού. Έτσι φαίνεται… Είναι όμως έτσι πραγματικά; Η υπόθεση θα συζητηθεί την Πέμπτη (17/9) στο ΑΣΕΑΔ και αναμένουμε την απόφαση καθώς δεν αποκλείεται να βρεθούμε σε νέα επεισόδια.

Το πρώτο που περιμένουμε να δούμε είναι αν η ΕΟΚ θα εμφανιστεί στο ΑΣΕΑΔ προκειμένου να υπερασπιστεί το λόγο που δεν εκδίδει δελτία. Αν δε γίνει κάτι τέτοιο, τότε θα επιβεβαιωθεί η φήμη που αναφέρει ότι πρόκειται για τακτική από τις δύο πλευρές, προκειμένου να μπλοκάρουν ( ; ) το πρόστιμο από την FIBA.

Τι θέλουμε να σας πούμε; Οι παίκτες έκαναν προσφυγή σε βάρος της ΕΟΚ. Επειδή δεν τους εκδίδει δελτία, ακολουθώντας την οδηγία της FIBA. Αν το ΑΣΕΑΔ δικαιώσει τους παίκτες τότε η Ομοσπονδία θα εκδώσει δελτία στους παίκτες. Κι αν η FIBA ζητήσει εξηγήσεις τότε υπάρχει μια καλή απάντηση, καθ’ όλα νόμιμη: «Δεν μπορούμε να πάμε κόντρα σε απόφαση δικαστηρίου»!

Είναι πολύ πιθανό δηλαδή να βρεθούμε μπροστά σε νέα επεισόδια, σ’ ένα μεγάλο σήριαλ που σίγουρα όταν τελειώσει οριστικά θα αποτελέσει οδηγό για πολλές υποθέσεις.

Σε κάθε περίπτωση αυτή η υπόθεση δεν σταματά να “σβήνει”!