Η περσινή περιπέτεια της Ιεράπετρας δεν θα συνεχιστεί την επόμενη αγωνιστική σεζόν καθώς ο Βαγγέλης Πλεξουσάκης παρέμεινε στον προεδρικό θώκο της ομάδας διαβεβαιώνοντας άπαντες πως όλα τα τμήματα του συλλόγου (ανδρών και γυναικών) θα συμμετάσχουν σε όλα τα πρωταθλήματα. Παράλληλα, στην τεχνική ηγεσία του ανδρικού (και του εφηβικού) τμήματος επέστρεψε μετά από διάλειμμα τεσσάρων μηνών ο Μαρίνος Γαϊτανάκης, ενώ ως προπονητές των τμημάτων υποδομής θα παραμείνουν οι Μάνος Καπαράκης, Λευτέρης Στρατάκης και Δημήτρης Κορνιωτάκης.

Πέραν τούτου, όμως, επήλθαν αλλαγές και στο οργανωτικό κομμάτι λειτουργίας της Ιεράπετρας καθώς αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μία εκτελεστική επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι προπονητές του συλλόγου με σκοπό να αποφασίζουν πάνω σε οργανωτικά και τεχνικά θέματα που αφορούν όλα τα τμήματα.

Τέλος, ανακοινώθηκε η διεξαγωγή ενός μεγάλου τουρνουά Streetball (3on3) το οποίο έχει ενταχθεί στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις “Κύρβεια 2013” του Δήμου Ιεράπετρας. Η ημερομηνία διεξαγωγής είναι 19 – 25 Αυγούστου και θα γίνει στον κεντρικό παραλιακό πεζόδρομο.