Το πρώτο «International Basketball Tournament Crete» έριξε την αυλαία του, με την Αναντολού Εφές να αναδεικνύεται νικήτρια χάρη στο 86-79 επί του Ολυμπιακού στον αποψινό (25/9) τελικό και τον Ερυθρό Αστέρα να κατακτά την τρίτη θέση κόντρα στην Χάπεολ Ιερουσαλήμ. Με αυτό τον τρόπο, ολοκληρώθηκε ένα σπουδαίο τουρνουά, υψηλού επιπέδου όπως παραδέχθηκαν άλλωστε και οι προπονητές των τεσσάρων ομάδων που φιλοξενήθηκαν στο Ηράκλειο και το Κλειστό «Δύο Αοράκια».

efes tropaio aorakia

Χάρη στην άριστη οργάνωση από τους ανθρώπους του συγκεκριμένου γεγονότος, δημιουργήθηκε ένα όμορφο τριήμερο στην Κρήτη, όπου το μπάσκετ ήταν το κύριο στοιχείο. Ο Ολυμπιακός, η Αναντολού Εφές, ο Ερυθρός Αστέρας και η Χάποελ Ιερουσαλήμ, συνέβαλαν ασφαλώς σε αυτή τη σπουδαία γιορτή, η οποία διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να γίνει μία… συνήθεια μεταξύ των Κρητικών, ένα σημαντικό ετήσιο ραντεβού για το νησί και, ευρύτερα, του ευρωπαϊκού μπάσκετ, με κορυφαίους συλλόγους να αποδέχονται την πρόσκληση και να υποβάλλονται σε δυνατά «τεστ», λίγες μέρες πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών τους, καθώς και παίκτες όπως ο Βασίλης Σπανούλης και ο Αμάρε Στάνταμαϊρ να κοσμούν με την παρουσία τους το Ηράκλειο.

spanoulis vraveusi aorakia

stoudemire hapoel aorakia

balbay tropaio aorakia

Η ανταπόκριση του κοινού, άλλωστε, είναι ακόμη ένα θετικό «σημάδι» για να «ριζώσει» το συγκεκριμένο τουρνουά, καθώς το κατάμεστο γήπεδο έδειξε ξανά τη «δίψα» του για το μπάσκετ. Δεν είναι η πρώτη φορά, ασφαλώς, που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς η επίσκεψη συλλόγων μεγάλου βεληνεκούς στο Ηράκλειο κατά καιρούς, έχει εξελιχθεί σε ένα γεγονός υψίστης σημασίας για ολόκληρη την πόλη. Είναι σίγουρο, ότι ο κόσμος για ακόμη μία φορά αξιοποίησε στο έπακρο την ευκαιρία που είχε μπροστά του και χάρηκε το παιχνίδι.

Όλοι οι παράγοντες, λοιπόν, συντελούν στην επανάληψη μίας επιτυχημένης διοργάνωσης και την καθιέρωσή της ως μία απαραίτητη συνάντηση για τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους…

cheer leaders aorakia