Ο Λεύκιππος Ξάνθης ξεκίνησε το “ταξίδι” του με την ιστορική άνοδο που κατέκτησε τη χρονιά 2017/18, όταν κατάφερε να πάρει το “εισιτήριο” για τις εθνικές κατηγορίες, όπου φέτος μάλιστα “έλαμψε” εκεί.

Πιο συγκεκριμένα, σαν σήμερα πριν από 2 χρόνια (27/05/2018) ο Λεύκιππος Ξάνθης έχοντας στη διάθεσή του τότε ένα εξαιρετικό ρόστερ κατάφερε να επικρατήσει επί του Αστέρα Καβάλας του Λεωνίδα Μαγιάννη στον μεγάλο τελικό Ανδρών ΕΚΑΣΑΜΑΘ στο κλειστό “Δημήτρης Κραχτίδης” στη Δράμα.

Το παιχνίδι έληξε με επιβλητικό τρόπο υπέρ της ομάδας από την Ξάνθη (82-56) και έτσι η ομάδα του Σωτήρη Κοκκινόπουλου πανηγύρισε την άνοδό της στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Με “οδηγούς” τον Κουμπάνη με 24 πόντους και 2 εύστοχα τρίποντα, αλλά και τον Χρήστου που σημείωσε 23 πόντους σε εκείνον τον αγώνα, ευστοχώντας μάλιστα και σε 3 σουτ τριών πόντων.

Την επόμενη χρονιά (2018/19) κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση της βαθμολογίας στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής έχοντας ρεκόρ 16-10. Ωστόσο φέτος παρά τα δεδομένα της χρονιάς, μπορεί να θεωρηθεί η πιο ιστορική χρονιά για το σύλλογο του Λεύκιππου, καθώς μετά και την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων, τερμάτισε στην 1η θέση του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής έχοντας ρεκόρ 14-3 με “φόντο” πλέον τη Β’ Εθνική.

Ο Λεύκιππος Ξάνθης θυμήθηκε την ιστορική άνοδο που κατέκτησε τη χρονιά 2017/18 από την πρώτη κατηγορία της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και προέβη σε ένα αντίστοιχο αφιέρωμα.

Δείτε την εν λόγω ανάρτηση του Λεύκιππου Ξάνθης: