Το οριστικό “λουκέτο” στα Εθνικά πρωταθλήματα της χώρας, έφερε ντόμινο εξελίξεων και για τις τοπικές ενώσεις όπως ήταν λογικό. Η ΕΣΚΑΣΕ έβαλε και εκείνη λοιπόν “τέλος” αλλά τα ερωτήματα που γεννιούνται από εδώ και πέρα είναι πολλά. Αρχικά, κανείς δεν γνωρίζει ποιοι θα προβιβαστούν και ποιοι θα υποβιβαστούν. Όμως, αν είναι να ανέβει μία ομάδα στην Γ’ Εθνική, αυτή είναι η Αναγέννηση Λαμίας που προπορευόταν στο πρωτάθλημα μέχρι την διακοπή.

Πάντως, η ομάδα της Λαμίας δεν θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη καθώς με επιστολή της στον πρόεδρο της ΕΣΚΑΣΕ ξεκαθάρισε πως υπάρχουν όροι και εγγυήσεις που θα πρέπει να καλυφθούν για να μπορέσει η Αναγέννηση να αγωνιστεί σε Εθνικά… παρκέ.

Αναλυτικά η επιστολή όπως δημοσιεύτηκε στο «lamiaole.gr»:

«Κύριε Πρόεδρε, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε, στο μέτρο του δυνατού, σχετικά με τους παρακάτω προβληματισμούς που έχουμε, όσον αφορά τις προθέσεις της Ομοσπονδίας και της Ένωσης για την νέα αγωνιστική περίοδο, προκειμένου να αποφασίσουμε για τη συμμετοχή μας ή μη στην Γ΄ Εθνική κατηγορία.

Τα ερωτήματα, για τα οποία θα θέλαμε κάποιες απαντήσεις, είναι τα κάτωθι:

1. Ο όμιλος στον οποίο θα αγωνιστούμε, εφ΄ όσον δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα, θα έχει συν τέσσερις ομάδες επιπλέον, δηλαδή συνολικά δεκαοχτώ;;;

2. Υπάρχει περίπτωση να γίνει όμιλος Κεντρικής Ελλάδας με λιγότερες ομάδες;;; Αυτό θα δημιουργούσε κάποιες προϋποθέσεις προκειμένου να είναι εφικτή η συμμετοχή μας.

3. Προτίθεται η Ομοσπονδία να καλύψει τις μετακινήσεις και διαιτησίες λόγω της άσχημης οικονομικής κατάστασης που βιώνουν στο σύνολό τους οι επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τα σωματεία υπό άλλες συνθήκες;;;

Θεωρούμε ότι είναι εύλογοι οι προβληματισμοί μας και οι προτάσεις που προκύπτουν μέσα από αυτούς, προκειμένου να μην σταματήσει «να υπάρχει» το Ελληνικό Μπάσκετ, του οποίου τη βάση αποτελούν οι ομάδες της περιφέρειας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων»