Το μπάσκετ και ο αθλητισμός γενικότερα δεν έχουν ηλικία, φύλο ή πατρίδα, με τη γιορτή του Legacy Basketball Tournament που φιλοξενήθηκε με απόλυτη επιτυχία στο κλειστό του ΑΟΝΣ «Ο Μίλων» «Κροίσος Πέρσης» το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε (14-15/5) ήταν η απόλυτη απόδειξη επ’ αυτού.

Συγκεκριμένα, στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης φιλοξενήθηκε το 2ο ετήσιο Final Four των Παμπαίδων (2008 και 2009) του Legacy Basketball Tournament, το οποίο έλαβε χώρα με τη συμμετοχή των οικοδεσπότη Μίλωνα, τον γείτονα Πανιώνιο αλλά και τα μεγάλα ονόματα των Ολυμπιακού και Περιστερίου, το οποίο και είναι πίσω από την ιδέα του θεσμού.

Το πιο σημαντικό όμως, από τους τίτλους και τις νίκες δεν ήταν άλλο φυσικά από το γεμάτο φωνές, χαμόγελα, περηφάνια και αισιοδοξία, με τα περίπου 2.000 άτομα που βρέθηκαν στα εν λόγω παιχνίδια να βάζουν το δικό τους λιθαράκι τόσο από τη σκοπιά του γονέα όσο και από εκείνη του φιλάθλου για να γίνει ακόμα πιο πετυχημένο το Final Four.

Για την ιστορία, το Περιστέρι ήταν η ομάδα που κατέκτησε την πρώτη θέση στο τμήμα του 2008, ενώ ο Πανιώνιος άγγιξε την κορυφή στο αντίστοιχο του 2009.

Αναλυτικά οι κατατάξεις:

2009

1. Πανιώνιος
2. Ολυμπιακός
3. Μίλωνας
4. Περιστέρι

2008

1. Περιστέρι
2. Μίλωνας
3. Ολυμπιακός
4. Πανιώνιος

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μίλωνα:

«Τη 2η θέση στους 2008 και την 3η θέση στους 2009 κατέλαβαν οι ομάδες μας στα Final-4 του Τουρνουά Legacy που διοργανώνει ο Γ.Σ Περιστερίου.

Μετά από δύο χρόνια διακοπής, λόγω της πανδημίας, το τουρνουά ολοκληρώθηκε στο κατάμεστο γήπεδο του Μίλωνα. Σε μία εκπληκτική ατμόσφαιρα, με ελάχιστες παραφωνίες, έγιναν 8 υπέροχοι αγώνες.

Ως σύλλογος ευχαριστούμε την επιτροπή του Τουρνουά Legacy που μας έδωσε την δυνατότητα να φιλοξενήσουμε τα δύο Final-4 και να βοηθήσουμε και εμείς στην επιστροφή των παιδιών στα γήπεδα.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους αθλητές, τα προπονητικά επιτελεία, τους συντελεστές του Τουρνουά και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς για την υποστήριξή τους.

Τις απονομές στις ομάδες έκαναν ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σακελλαρίδης Μιχάλης και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Κονιδάρης Σπύρος».