Ναι μεν σαν σήμερα, 17/4/2001, το Μαρούσι κέρδιζε πανηγυρικά το στέμμα στο Κύπελλο Σαπόρτα, με το 74-72 επί της Σαλόν στην Βαρσοβία, ωστόσο μέσα από το συγκεκριμένο θέμα θα θυμηθούμε και μερικές ακόμη σημαντικές στιγμές από το βαρύ οδοιπορικό των κιτρινόμαυρων, στο πέρασμα του χρόνου και της ιστορίας, πρωτύτερα από το επίτευγμα αυτό ή και αργότερα φυσικά, με την παρουσία στην Ευρωλίγκα. Οταν το Μαρούσι δεν φοβόταν τίποτα και κανέναν, βάζοντάς τα με όλα τα θηρία, διεκδικώντας υψηλές θέσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Κώστας Πετρόπουλος, Ηλίας Ζούρος, Τάκης Κορωναίος, Μηνάς Γκέκος, Nίκος Λινάρδος, Παναγιώτης Γιαννάκης, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Σούλης Μαρκόπουλος, Λευτέρης Κακιούσης, Γιώργος Μπαρτζώκας και τόσες ακόμη προσωπικότητες πέρασαν από τον πάγκο της ομάδας των βορείων προαστίων συνεργάστηκαν με τόσους σπουδαίους άσους. Από τον Κόρφα, τον Μανωλόπουλο, τον Ολιβερ, τον Βουρτζούμη, τον Παναγιωταράκο, τον Αμάγια, τον Εφθίμοφ, τον αείμνηστο Τζόουνς, τον Παντελιάδη, τον Καραπλή, τον Πελεκάνο, τον Μπατή, τον Δαρίβα, τον Καράγκουτη, τον Κολώκα, τον Κις, τον Φαλέκα, τον Κ. Χαραλαμπίδη, τους Σωτήρη και Μάκη Νικολαΐδη, τον Στεφανίδη.

Κι από τον Σπανούλη, τον Μπλάκνεϊ, τον Σέκουλιτς, τον Χάτσον, τον Εϊμπραμς, τον Μπουντούρη, τον Τέρνερ, τον Μπατή, τον Τούλσον, τον Μασλαρινό, τον Καϊμακόγλου, τον Γλυνιαδάκη, τον Αγαδάκο, τον Μπράιαντ, τον Μιλισάβλιεβιτς, ως τον Χόμαν, τους Κοχ, Μπερκ, Αριγκμπάμπου, ΚένταλΣεϊμπούτις, ΚόνλονΣτιούαρτΚυρίτσηΚορωνιόΦωσσέΠεππέΝικολόπουλο, τον Διαμαντόπουλο, τον Αγραβάνη, τους Π. ΚαλάθηΝάντζφεϊΜαυροκεφαλίδη, ΜαυροειδήΠαπαντωνίου, Γκόρντον και άλλους πολλούς. Που ήταν μάλιστα, εκεί και στα δύσκολα, όπως ο Γκαγκαλούδης ή ο Κόμματος. Η ιστορία (κατα)γράφει.

Με παράγοντες (όπως οι Παπαντωνίου, Κατσάνος, Φώσκολος, Πανταζής ανάμεσα σε άλλους κι άλλους) που απέδειξαν για χρόνια την αγάπη τους και πιστό κοινό που δεν άφηνε στιγμή την ομάδα, από εποχής Σπύρου Λούη μέχρι βέβαια Αγίου Θωμά. Ενδεικτικά μόνο, μέσα από το αφιέρωμα, βλέπουμε λίγα από τα στιγμιότυπα, παλιότερα και πιο σύγχρονα, για μια αυτοκρατορία που μεγαλούργησε, τα προηγούμενα έτη, επί διοίκησης Βωβού, ακολούθησε ο κατηφορικός δρόμος, αλλά πλέον η ομάδα του κόουτς Κεραμιδά βάζει βάσεις για πιο ψηλά…

 

Τσουκλείδης Μανώλης, Ραχωβίτσας Δημήτρης, Ακριδόπουλος Φάνης, Σιφναίος Κλεάνθης, Ραχωβίτσας Χρήστος, Κολόμβος Στέλιος, Γκούμας Γιάννης, Οικονόμου Γιώτης, Σπαντιδάκης Γιώργος και Περαντάκος Δημήτρης.

 

Mε Χ. Χαραλαμπίδη, Μικ, Παπαχρόνη, Κασουρίδη, Παντελιάδη, Κόρφα, Παναγιωταράκο, Λογοθέτη και άλλους…

Tags:
Ρετρό