Στο ποδόσφαιρο, αποτελεί μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της ελληνικής Περιφέρειας, με δυναμική παρουσία κάποτε στα «μεγάλα σαλόνια», αίγλη και συμμετοχή μέχρι και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Κύπελλο Ιντερτότο, 2000). Σήμερα, όμως, η εικόνα της δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ζούσαν κάποτε οι φίλαθλοί της. Η Καλαμάτα, ομάδα που υπήρξε προϊόν συνένωσης διαφόρων σωματείων το 1967 προς υλοποίηση του τότε φιλόδοξου οράματος του Λυκούργου Γαϊτανάρου, βολοδέρνει εδώ και 15 χρόνια στις μικρότερες εθνικές κατηγορίες, απογοητεύτοντας διαρκώς το κοινό της και δείχνοντας με τον πιο φανερό τρόπο μία φάση παρακμής, στην οποία έχει εισέλθει ο μεσσηνιακός αθλητισμός.

Κάτι τέτοιο συμπεραίνει κανείς, από το γεγονός ότι στο ανδρικό μπάσκετ, δεν υπάρχει ούτε μία ομάδα που να εκπροσωπεί τη Μεσσηνία στις εθνικές κατηγορίες, με τον Άρι να βρίσκεται στην Α2 Γυναικών, αλλά να μοιάζει αρχικά εκ των «αδύναμων κρίκων» καθώς δεν έχει νίκη σε έξι αγώνες. Αίφνης, όμως, συλλαμβάνεται ένα καινούργιο σχέδιο. Ένα νέο «όνειρο» μπαίνει στη διαδικασία να μπει πραγματικότητα, ώστε η Μεσσηνία να αποκτήσει ξανά οντότητα.

Η «Μαύρη Θύελλα», όπως αποκαλείται από το τοπικό κοινό, ξεκίνησε μία καινούργια σελίδα, η οποία συνδέεται για πρώτη φορά με την «πορτοκαλί θεά». Η λαμπερή τελετή της 15ης Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο «Horizon Blu», μέσα σε ένα «κλίμα» αισιοδοξίας, έκανε τα αποκαλυπτήρια της «Καλαμάτα BC», με τις επιδιώξεις των ανθρώπων που επιχειρούν να υλοποιήσουν το νέο εγχείρημα, να έχουν να κάνουν όχι μόνο με το να πρωταγωνιστήσει σε αυτό το άθλημα η ομάδα, αλλά και να προσπαθήσει να μεταφέρει στα νέα παιδιά την «φλόγα» για το μπάσκετ, φέρνοντας ξανά πίσω την πίστη και την ελπίδα για διάκριση. Εκείνη που γνώρισαν σπουδαίοι παίκτες, όπως ο Νίκος Χατζής, ο Νίκος Παπανικολόπουλος και ο Πέτρος Νοέας. Επειδή, όμως, οι παίκτες αυτοί πάνω απ’ όλα διασκέδαζαν αυτό που έκαναν, οι παράγοντες του συλλόγου θέλουν ταυτόχρονα να περάσουν και αυτό το μήνυμα στους νεότερους.

kalamata-bc-roster

Πόσο δύσκολο είναι να τα καταφέρουν; Αρκετά, μιας και το μεσσηνιακό κοινό μέχρι σήμερα δεν έχει ακόμη «αγκαλιάσει» το άθλημα και φαίνεται να προτιμά το ποδόσφαιρο. Οι ιθύνοντες της μπασκετικής «Μαύρης Θύελλας», όμως, φαίνονται αποφασισμένοι να το προσεγγίσουν και να το φέρουν στο γήπεδο. Δεν ήταν λίγοι, άλλωστε, εκείνοι που έδωσαν το «παρών» στην πρεμιέρα της ομάδας στο Κλειστό της Τέντας χθες, όταν και οι παίκτες των Θοδωρή Γιαννικόπουλου-Αντώνη Κούτρη «διέλυσαν» με 82-36 τον ΝΟ Πύλου για την κατηγορία της Α’ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Ο πρόεδρος Ηλίας Κάτσαρης και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης, σίγουρα βλέπουν θετικούς τους πρώτους «οιωνούς».

Πηγή photo κειμένου: Eleftheriaonline.gr