Πριν από 27 χρόνια, στο κλειστό της Νέας Σμύρνης το παιχνίδι του Πανιωνίου κόντρα στον Παναθηναϊκό έμεινε σίγουρα στην ιστορία όπως και ο Boban Jankovic. Ωστόσο, ο λόγος δεν ήταν το μπάσκετ. Ο λόγος ήταν η στιγμής…”τρέλας” από τον Σέρβο μπασκετμπολίστα. 

Ο Jankovic σε μια στιγμή διαμαρτυρίας για ένα φάουλ που δώθηκε κατά του, χτύπησε το κεφάλι του στην μπασκέτα, με αποτέλεσμα να μείνει παράλυτος μέχρι το τέλος της ζωής του το καλοκαίρι του 2006. Εκείνη τη βραδιά φυσικά τελείωσε και η μπασκετική του καριέρα, αδιαμφισβήτητα με τον πιο άσχημο τρόπο. 

To παιχνίδι αφορούσε την ημιτελική φάση του πρωταθλήματος της Ελλάδας τη σεζόν 1992/3 και Παναθηναϊκός με Πανιώνιο διεκδικούσαν μια θέση στον τελικό του πρωταθλήματος εκείνου.

Η φάση μάλιστα ξεκίνησε από τα χέρια του “θρύλου” του ελληνικού μπάσκετ Φάνη Χριστοδούλου. Εκείνος πάσαρε στο χαμηλό ποστ στον Σέρβο, ο οποίος είχε προσωπικό αντίπαλο τον νεαρό τότε φόργουορντ των “πρασίνων” Φραγκίσκο Αλβέρτη. Ο τελευταίος πέφτει, κερδίζει το επιθετικό φάουλ και το πέμπτο συνολικά από τον Jankovic 8 λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού και ενώ το “τριφύλλι” βρισκόταν μπροστά με 6 πόντους διαφορά (56-50).

Η συνέχεια…έμεινε στην ιστορία. Το ιατρικό επιτελείο του Πανιωνίου έσπευσε να τον μεταφέρει άμεσα στο νοσοκομείο, καθώς ο Σέρβος ήταν ξαπλωμένος στο έδαφος με αίμα στο πρόσωπό του. Λίγες ώρες μετά ανακοινώνεται πως ο Jaknovic έχει υποστεί: «Διατομή του πέμπτου αυχενικού, τομή νωτιαίου μυελού». Στο παρκέ έλεγε στους ανθρώπους γύρω του πως δεν μπορεί να νιώσει τα πόδια του και όλοι είχαν μείνει άναυδοι.

Μετά από επεμβάσεις τα κατάφερε ο Σέρβος, ωστόσο έμεινε σε αναπηρικό καροτσάκι μέχρι και το καλοκαίρι του 2006, όταν άφησε και την τελευταία του πνοή.