Ο Νίκος Γκάλης για τους περισσότερους κατέχει τον τίτλο του κορυφαίου Έλληνα μπασκετμπολίστα που πέρασε ποτέ από τη χώρα. Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 28 χρόνια (13/05/1992), ο Γκάλης αγωνίστηκε τελευταία φορά με τα χρώματα του Άρη κόντρα ΑΕΚ. Σε εκείνο το παιχνίδι μάλιστα ο “θρύλος” του ελληνικού μπάσκετ οδήγησε τους “κίτρινους” στην κατάκτηση του έκτου κυπέλλου Ελλάδας.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά ενδιαφέρον και εξελίχθηκε και σε ντέρμπι. Ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να επικρατήσουν της Αθηναϊκής ομάδας με 74-62. Το παιχνίδι αυτό μάλιστα διεξήχθη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο Γκάλης ήταν αυτός που οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος. Σημείωσε 18 πόντους και ήταν και οι τελευταίοι του με τον Άρη.

Επίσης για την ομάδα του Μέμου Ιωάννου διακρίθηκαν και οι Μιχάλης Μισούνοφ με 17 πόντους και Παναγιώτης Γιαννάκης με 14 αντίστοιχα. Από την άλλη, η Ένωση του Βαγγέλη Νικητόπουλου είχε σε καλή βραδιά τους Νάσο Γαλακτερό με 13 πόντους και Φώτη Κατσικάρη με 11 πόντους. 

Δείτε το φύλλο αγώνα:

Άρης – ΑΕΚ 74-62

Διαιτητές: Μάνος-Μπακάλης

Αρης (Ιωάννου): Λυπηρίδης 7(1), Γιαννάκης 14(1), Γκάλης 18(1), Σούμποτιτς 3(1), Τζόουνς 9, Μισούνοφ 17, Βουρτζούμης 2, Πετσάρσκι 4, Αγγελίδης, Μπαλτατζής.

ΑΕΚ (Νικητόπουλος): Γαλακτερός 13(1), Παταβούκας 10(1), Παπασαράντου 3, Κατσικάρης 11(3), Λανές 9, Αριδάς 2, Τζόρνταν 10, Κουντουράκης 4, Πιούκας, Μπάλκλεϊ,

Δείτε το βίντεο του αγώνα:

Ο Γκάλης με τη φανέλα του Άρη κατάφερε στην καριέρα του να κατακτήσει 8 πρωταθλήματα Ελλάδος, 6 Κύπελλα και παράλληλα σημείωσε πολλές ατομικές διακρίσεις. Για πολλούς θεωρείται ο άνθρωπος που έδωσε τα “φώτα” στο ελληνικό μπάσκετ!