Την εικόνα του κλειστού Παλέ ντε Σπορ στη Ρόδο, αντίκρυσε η τοπική Καλλιθέα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πραγματοποιήσει χθες (13/9) την καθιερωμένη της προπόνηση. Συγκεκριμένα, υπήρχε εντολή από την πλευρά του αντίστοιχου Δήμου να μην ξανανοίξει το γήπεδο για την ομάδα, η οποία μάλιστα καταγγέλλει ρατσιστική επίθεση εναντίον του αθλητή της, Βασίλη Εκινέ.

Όλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του 12sports.gr, ξεκίνησαν το προηγούμενο βράδυ (12/9), όταν και ένας εκ των παικτών της Καλλιθέας, ο Γιώργος Βασιλειάδης, ξεπέρασε τον καθιερωμένο χρόνο της προπόνησης, πραγματοποιώντας διατάσεις την ώρα που έπρεπε να κλείσει το γήπεδο. Κάπως έτσι, δέχθηκε τις σχετικές παρατηρήσεις του φύλακα και κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια, προκειμένου να μιλήσει με άνθρωπο της ομάδας για το εν λόγω ζήτημα, βρίσκοντας τον Βασίλη Εκινέ. Οι δυο τους κατευθύνθηκαν στον φύλακα, για να ακολουθήσει μία έντονη λογομαχία, στην οποία αναφέρεται από τους παράγοντες της Καλλιθέας, ότι ο φύλακας επιτέθηκε ρατσιστικά στον Έλληνα φόργουορντ.

Οι επόμενες εξελίξεις δεν άργησαν και λίγη ώρα αργότερα, η καθαρίστρια του γηπέδου ενημέρωσε τον πρόεδρο Θανάση Σταμούλη, πως το Κλειστό δε θα ανοίξει ξανά για την Καλλιθέα. Ακόμη πιο έντονο, ήταν το ύφος του αντιδημάρχου, Δώρου Κωνσταντίνου, ο οποίος φέρεται να είπε στον κύριο Σταμούλη τα εξής: «Θανάση να πάρεις την ομάδα σου και να φύγεις από το γήπεδο. Να μαζέψετε τα πράγματα σας και να φύγετε. Το γήπεδο κλείνει για σας».

kallithea-palais-2

Το επόμενο πρωί, λοιπόν, επιβεβαιώθηκε του λόγου το αληθές, κάτι που ανάγκασε τον πρόεδρο της Καλλιθέας να τηλεφωνήσει στο δήμαρχο, Φώτη Χατζηδάκο, με τον τελευταίο να τον διαβεβαιώνει πως θα επιληφθεί του θέματος. Επιπλέον, τόσο η ομάδα όσο και ο Εκινέ, θα κινηθούν νομικά εναντίον του φύλακα, για τη ρατσιστική επίθεση που φέρεται να δέχθηκε ο δεύτερος.

Με αυτό τον τρόπο, η Καλλιθέα γλίτωσε την «έξωσή» της και σύντομα αναμένεται να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη…

kallithea-palais-3