Η Πάτρα άνοιξε… την αγκαλιά της την τελευταία βδομάδα προκειμένου να υποδεχθεί το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ. Η διεξαγωγή της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων στην αχαϊκή πρωτεύουσα αποτέλεσε ακόμα μια ευκαιρία για να γίνει έκδηλη η αγάπη των ντόπιων για το μπάσκετ. Κι αν κρίνουμε από το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης, αλλά και την μεγάλη προσέλευση του κόσμου στο κλειστό γήπεδο της Παναγιάς Αλεξιώτισσας, τότε είναι δεδομένο πως οι Πατρινοί κέρδισαν το στοίχημα!

Ο Κώστας Μαρλαφέκας και οι συνεργάτες του έκαναν τα ΠΑΝΤΑ προκειμένου όλα να κυλήσουν ομαλά από την πρώτη κιόλας ημέρα (08/05) του τουρνουά αφού δεν άφησαν τίποτα στην τύχη. Ο σωστός προγραμματισμός και η καλή διάθεση όλων όσων ενεπλάκησαν με τη διεξαγωγή της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ήταν τέτοια, άλλωστε, που δεν άφηναν πολλά περιθώρια… αποτυχίας.

Αν, μάλιστα, σε αυτό προσθέσουμε και την υπέρβαση που έκανε η τοπική ομάδα (Σπόρτιγκ Πατρών) με την κατάκτηση της τρίτης θέσης και του χάλκινου μεταλλίου, τότε δεν θα ήταν άδικο να πούμε πως η Πάτρα έχει παραπάνω από έναν λόγους να χαμογελά για όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες.