«Η πρόκριση στα χέρια αυτού του τίμιου γίγαντα. Αργύρης Καμπούρης… 101-102 και μόνο τέσσερα δευτερόλεπτα… 101-103, θέλει προσοχή, ο Βάλτερς για τον Γιοβάισα, σουτ τριών πόντων και η μπάλα έξω! Είναι το τέλος! Η ελληνική ομάδα είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης»…

Ο Φίλιππος Συρίγος δεν είναι πια εδώ, αλλά η φωνή του θα μείνει αξέχαστη για πάντα, όπως και η φαρμακερή πένα του. Η καταραμένη αρρώστια τον νίκησε και έπειτα από σκληρή μάχη «έφυγε» από κοντά μας σε ηλικία 65 ετών. Το μπάσκετ, ο αθλητισμός, ο ελληνικός Τύπος έχασε έναν από τους σημαντικότερους δημοσιογράφους.

Ο Φ.Σ. όπως του άρεσε να υπογράφει τα σχόλιά του συνέδεσε το όνομά του με το μπάσκετ. Το έβαλε στα σπίτια με τις σαββατιάτικες τηλεοπτικές μεταδόσεις στην ΕΡΤ το μακρινό 1984 και τέσσερα χρόνια αργότερα, αμέσως μετά το έπος του 1987, που μετέδωσε, ανέλαβε τη διεύθυνση του περιοδικού «Τρίποντο», που ακόμη υπάρχει σε… στίβες στα σπίτια αρκετών φίλων του αθλήματος.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Αθλητική Ηχώ, διετέλεσε επί πολλά χρόνια επί κεφαλής του αθλητικού τμήματος της Ελευθεροτυπίας, εργάστηκε στους τηλεοπτικούς σταθμούς Μega και ΑΝΤ1 και τα τελευταία χρόνια ηγήθηκε της συντακτικής ομάδας του ρεπορτάζ μπάσκετ στο συνδρομητικό κανάλι της Nova.

Πάλεψε σκληρά για να νικήσει τον καρκίνο, δεν σταμάτησε στιγμή να εργάζεται παρά τις εντατικές θεραπείες, συμμετείχε στις μεταμεσονύχτιες εκπομπές μετά τους αγώνες της Ευρωλίγκας, ακολουθούσε αποστολές των ελληνικών ομάδων στο εξωτερικό, αλλά στο τέλος λύγισε.

Σύσσωμη η συντακτική ομάδα του Basketblog.gr εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στη σύζυγό του και στο γιο του Γιώργο. Είναι βέβαιον ότι θα έχει αρχίσει τις αναλύσεις με τους άλλους μεγάλους του ελληνικού μπάσκετ, που έφυγαν από κοντά μας, τον Γιώργο Κολοκυθά, τον Γιώργο Αμερικάνο και τον Φαίδωνα Ματθαίου. «Καλό ταξίδι» Φίλιππα