Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και ανάλογα τα «αντανακλαστικά» εντός συνόρων! Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής και οι Γιώργος Βασιλακόπουλος (πρόεδρος), Παναγιώτης Τσαγκρώνης (γενικός γραμματέας) από την πλευρά της ΕΟΚ, συναντήθηκαν προ ολίγου και η εξέλιξη του μεταξύ τους ραντεβού, ήταν η απόλυτη συμφωνία μεταξύ τους, για στήριξη των κινήσεων της FIBA.

Αμφότερες οι πλευρές, συνέκλιναν στο ότι οφείλουν να ακολουθήσουν τις επιλογές των παγκόσμιων φορέων. Όλα αυτά, ενώ λίγο νωρίτερα η ελληνική Ομοσπονδία δήλωνε τη στήριξή της στην Παγκόσμια ομοσπονδία.

Κάτι τέτοιο, ασφαλώς, σημαίνει και την άμεση απειλή για αποβολή της ΑΕΚ από τις εγχώριες διοργανώσεις.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση:

«Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος και ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Τσαγκρώνης συναντήθηκαν σήμερα με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, κατόπιν πρόσκλησής του, για να συζητήσουν τις σοβαρές εξελίξεις στο ευρωπαϊκό και στο ελληνικό μπάσκετ. Κατόπιν ανάλυσης όλων των δεδομένων που υπάρχουν και της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί στον ευρωπαϊκό χώρο, οι δύο πλευρές συμφώνησαν χωρίς περιστροφές ότι είναι υποχρεωτικός ο σεβασμός στα καταστατικά και τις αποφάσεις των θεσμικών φορέων του διεθνούς αθλητικού κινήματος, της ΔΟΕ και των Παγκόσμιων Αθλητικών Ομοσπονδιών. Μεταξύ των δύο πλευρών υπήρξε απόλυτη ταύτιση απόψεων και συμφωνία αποδοχής των θέσεων και των επιταγών της FIBA».