Η Ελλάδα απέδειξε ότι έχει το μπάσκετ μέσα της. Είναι το αγαπημένο μας άθλημα και απολαύσαμε την εμπειρία μαζί με τον κόσμο τον οποίο ευχαριστούμε από την καρδιά μας”.

Μπορεί η Εθνική Γυναικών να αποκλείστηκε από την Ουκρανία (16-14), αφού το καθοριστικά δίποντα της Σταυρίδουκαι της Λίμουρα δεν βρήκαν στόχο, όμως τα κορίτσια μας χάρηκαν τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 3Χ3, όπως φάνηκε και από τις παραπάνω δηλώσεις της Λολίτα Λύμουρα.

“Αποδείξαμε πως είμαστε μαχητική ομάδα και αυτό μας ικανοποιεί. Κόντρα στα ψηλά κορμιά των αντιπάλων μας, εμείς αντιπαραθέσαμε το πάθος, την ψυχή και την ταχύτητά μας, και μας μένει γλυκιά γεύση για την προσπάθεια, όχι για το αποτέλεσμα” συμπλήρωσε η Ναυσικά Σταυρίδου, ενώ η Αφροδίτη Κοσμά τόνισε: “Είναι γλυκόπικρη η γεύση, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Στον αγώνα με τη Ρωσία μπήκε το δικό μου σουτ, τώρα της Ναυσικάς μπήκε και βγήκε. Ειλικρινά χαρήκαμε την εμπειρία και ευχαριστούμε τον κόσμο”.

Η Κατερίνα Σωτηρίου υποστήριξε: «Ήταν εκπληκτική εμπειρία, που θα τη θυμόμαστε για πάντα. Ιδιαίτερα η συμμετοχή του κόσμου ήταν απίστευτη και τον ευχαριστούμε. Θα θέλαμε κάτι καλύτερο εδώ που φτάσαμε, αλλά κρατάμε θετικό πρόσημο”.

Όσον αφορά στον προπονητή Γιάννη Γιαννόπουλο οι σκέψεις για τη συνολική παρουσία της ομάδας μας στο 3Χ3 συνοψίστηκαν στο: “Νομίζω ότι το διασκέδασαν οι κοπέλες και γενικά το χάρηκαν μαζί με τον κόσμο. Σίγουρα θέλαμε να φτάσουμε ψηλότερα, αλλά νομίζω με βάση τα δεδομένα και την εικόνα των αντιπάλων μας, ότι κάναμε υπέρβαση με την πρόκρισή μας μέχρι τα προημιτελικά. Το 3χ3 έδειξε πως μπορεί να πιάσει και αξίζει ιδιαίτερης προσοχής”.