Κάτι περισσότερο από 2 χρόνια γεμάτα με πανδημία, μέτρα και εμπόδια ήταν πολλά για τον ελληνικό λαό αλλά και τον κόσμο γενικότερα, με την κατάσταση του κορονοϊού να αναμένεται να γνωρίσει μια σειρά πιο ελαστικών μέτρων -μέχρι τουλάχιστον και το πέρας του επερχόμενου καλοκαιριού, όπου η χώρα μας θα επανέλθει για πρώτη φορά κοντά στο 100% της πληρότητας αναφορικά με τη διαθεσιμότητα αλλά και την επισκεψιμότητα.

Η πρώτη ημέρα του καλοκαιριού, η 1η του Ιούνη δηλαδή, φαίνεται πως είναι η καταλυτική ημέρα για την κατάργηση της χρήσης μάσκας στους περισσότερους των εσωτερικών και κλειστών χώρων της επικράτειας, όπως έχει προαναγγείλει εδώ και καιρό η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μέσω του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

Ουσιαστικά, αν και σε χώρους όπως τα σούπερ μάρκετ, τα ΜΜΜ ή τα νοσοκομεία η μάσκα θα είναι απολύτως υποχρεωτική, η Κυβέρνηση έχει διαμηνύσει πως θα είναι στο χέρι του εκάστοτε πολίτη η χρήση της στους υπόλοιπους εσωτερικούς χώρους.
Μάλιστα, από την αρχή του νέου μήνα κάτι αντίστοιχο αναμένεται να ισχύει και στα ΚΤΕΛ και τα αεροπλάνα.

Αναφορικά με τα γήπεδα και τον αθλητισμό δεν έχει γίνει επίσημα γνωστή κάποια καινοτομία για το εν λόγω ζήτημα -που η αλήθεια είναι ότι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αφού ελάχιστοι φορούν μάσκα στα γήπεδα πια, ειδικά στα κλειστού χώρου αθλήματα όπως το μπάσκετ ή το βόλεϊ.
Πάντως, αν υποθέσουμε πως ο λόγος που η μάσκα δεν θα ισχύει πλέον σε μονάδες μεταφοράς όπως τα αεροπλάνα, τα ΚΤΕΛ και τα υπεραστικά τραίνα είναι οι αριθμημένες θέσεις -ακόμα ένα πισωγύρισμα του ελληνικού αθλητισμού-, τότε είναι πολύ πιθανό να εφαρμοστεί η μη υποχρεωτική χρήση μάσκας και στον ελληνικό αθλητισμό.

Με το ημερολόγιο να δείχνει πλέον 30 Μαϊου και την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού να πλησιάζει, δε θα χρειαστεί μεγάλο ακόμα χρονικό διάστημα για να γνωρίζουμε πλέον σίγουρα τι θα ισχύει.