Ένα από τα τρία θέματα με τα οποία καταπιάστηκε ο Βαγγέλης Λιόλιος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης (21/6) στα γραφεία της ΕΟΚ, ήταν οι καταγγελίες της ΚΑΕ ΑΕΚ περί «εγκληματικής οργάνωσης» κατά του ίδιου και της Ομοσπονδίας.

«Αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει αυτή η λέξη; Δεν είναι υπόνοια. Είναι θέση. Εννοείται ότι πήγαμε όλες τις καταγγελίες της ΚΑΕ ΑΕΚ όπως και κάποιων δημοσιογράφων στον εισαγγελέα για άμεση διερεύνηση. Είναι εκκωφαντικοί οι ισχυρισμοί για εγκληματική οργάνωση. Έχουμε ζητήσει όλα τα στοιχεία για να τα καταθέσουμε στην ΓΓΑ και η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη να μας τα δώσει, ειδάλλως είναι ποινικό αδίκημα. Για να πέσει άπλετο φως για το ποιοι είναι αυτοί που συνθέτουν εγκληματική οργάνωση, αλλιώς έχουμε θέμα. Δεν μπορεί κάποιος να μιλάει και να θίγει έτσι το ελληνικό μπάσκετ», δήλωσε ο κ. Λιόλιος.

«Στην τελευταία συνέλευση της ΕΟΚ εγκρίθηκε με 97% να υπάρξει επιτροπή δεοντολογίας, όπου θα εγκαλούνται τέτοια πράγματα. Και φυσικά θα ζητήσουμε να πάρει θέση και η Επιτροπή για να δούμε τι γίνεται. Η ΕΟΚ είναι εδώ για να προστατεύει το ελληνικό μπάσκετ γιατί θέλει να το ενώσει, να ρίξει άπλετο φως στους πάντες και να κινείται βάσει των νόμων και των κανονισμών των υπουργικών αποφάσεων. Περιμένουμε τις εξηγήσεις της ΚΑΕ ΑΕΚ που δεν έχουν έρθει αν και τις έχουμε ζητήσει».