Μήνυση και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου κατέθεσε ο Βαγγέλης Λιόλιος, όπως ανακοίνωσε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης (21/6) στα γραφεία της ΕΟΚ.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ υποσχέθηκε μάλιστα ότι όποτε εκδικαστεί η υπόθεση, το ποσό που θα λάβει ως αποζημίωση, θα πάει σε όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία. «Πήρα μια απόφαση, ότι για να αλλάξεις το ελληνικό μπάσκετ, πρέπει να σπάσεις το τραπέζι και μετά να το αντικαταστήσεις. Είναι πολύ διαφορετικό να καταφέρεται κατά του προέδρου της ΕΟΚ. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, είναι θεσμός. Τον θεσμό δεν τον αγγίζουν ποτέ. Είναι παρακαταθήκη. Πήγα λοιπόν και κατέθεσα μήνυση κατά του κυρίου Γιαννακόπουλου. Θα καταθέσω και αγωγή», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΟΚ.

«Όποτε εκδικαστεί η υπόθεση, το ποσό θα μοιραστεί σε ολα τα ερασιτεχνικά σωματεία, όταν εκδικαστεί. Είναι οργανισμός που έχει φέρει 6 Ευρωπαϊκά και πρέπει να ευχαριστούμε αυτούς τους οργανισμούς που υπάρχουν. Η Ομοσπονδία έχει ευθύνη να τους προστατέψει γιατί αυτό είναι το ελληνικό μπάσκετ. Αλλά να ξεχωρίσουμε τον οργανισμό του Παναθηναϊκού, από το φυσικό πρόσωπο. Δεν είμαι κατά του οργανισμού, αλλά του φυσικού προσώπου. Αν ξαναγίνει τέτοια αναφορά, η νομική υπηρεσία θα πράττει τα δέοντα κάθε φορά».