Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ κ.Βαγγέλης Λιόλιος μιλώντας στο “Action24” για την κατάσταση που βρίσκεται το μπάσκετ την τωρινή χρονική περίοδο, τόνισε πως υπαίτιος για αυτή είναι μόνο ο κ.Βασιλακόπουλος, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και σε πολύ ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με τις εκλογές που έπονται.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του Βαγγέλη Λιόλιου:

«Όλες οι υπόλοιπες Ομοσπονδίες έχουν πάει στην επόμενη ημέρα, κάνουν τα πλάνα τους και εμείς έχουμε μείνει στο παρελθόν, μετά από απόφαση του κου Βασιλακόπουλου. Είναι ο υπαίτιος 100% αυτής της κατάστασης.

Είναι ένα σύστημα 40 ετών με πάρα πολλά πλοκάμια και βλέποντας πως πεθαίνει εκβιάζει, ουρλιάζει, βγάζει νύχια και προσπαθεί να αφήσει καμένη γη. Ότι και αν κάνουν, όμως, σε μία ημέρα, σε ένα μήνα, θα τελειώσουν. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Τα σωματεία είναι εξοργισμένα. Κάνουν υπομονή χρόνια, ας κάνουν ακόμα λίγες ημέρες.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνανε οι πάντες. Τα 10 τελευταία χρόνια ήταν μια απίστευτη κατάσταση που κορυφώθηκε τις τελευταίες μέρες.

Έχουμε να λύσουμε θέματα αναπτυξιακά, με τις Ακαδημίες, με τις Εθνικές ομάδες. Και αντί να ασχολούμαστε με την επόμενη ημέρα, ασχολούμαστε με τις διοικήσεις πρωτοδικείου, γιατί ο κος Βασιλακόπουλος και οι άνθρωποι του, τους βολεύει η αδιαφάνεια, η αναξιοκρατία, να συνεχιστεί το σύστημα. Δεν θα συνεχιστεί, όμως, ότι και να κάνουν.

Ο κος Βασιλακόπουλος παρανόμησε 100%. Ήταν ξεκάθαρο πως ήθελε να πάει σε διοίκηση Πρωτοδικείου. Δεν έκανε εκλογές ενώ έπρεπε. Βρήκε μια απόφαση πρωτοδικείου άσχετη. Αντί να βάλει τα 21 σωματεία να ψηφίσουν, είπε ότι δεν κάνει εκλογές.  Δεν ήθελε να το κάνει, τα είχε προγραμματίσει όλα. Το να πάμε σε διοίκηση Πρωτοδικείου, να την υποκλέψει για να πάει τις εκλογές μακριά, να μην εφαρμόσει τον νόμο, να καταστρέψει ότι μπορεί να καταστρέψει.

Όταν ήταν να μπει σε διοίκηση Πρωτοδικείου, φώναξα ότι είναι η ταφόπλακα του ελληνικού μπάσκετ. Έχουμε υπομονή, όμως μας πάει πίσω. Εγώ θα εφαρμόζω τον νόμο. Έγιναν απίστευτες τραγελαφικές καταστάσεις την Δευτέρα. Το Πρωτοδικείο όρισε μέλη από τέσσερις πλευρές, από την παλιά διοίκηση, από τα μέλη που πρότεινε ο κος Φασούλας, ο κος Παπανικολάου και από εμάς. Εγώ δεν συμμετείχα γιατί είναι θέμα αρχής, υποψήφιοι πρόεδροι να μην συμμετέχουν σε διοίκηση πρωτοδικείου.

Όταν έγινε η διοίκηση πρωτοδικείου, θέσαμε με επίσημη ανακοίνωση ότι θα στηρίξουμε οποιονδήποτε θέλει να πάει πρόεδρος, αρκεί να εφαρμόσει τον νόμο. Άρα, εξ ορισμού δεν θα μπορούσε να είναι ο κος Βασιλακόπουλος.  Έκανα την έκκληση και στον κο Φασούλα και στον κο Παπανικολάου. Ο τελευταίο ταυτίστηκε με τον Βασιλακόπουλο, με τις αξίες και τις αρχές τους. Ο κος Φασούλας, την Δευτέρα που ήταν να συσταθεί σε σώμα η διοίκηση Πρωτοδικείου, πρότεινε τον Φάνη Χριστοδούλου. Εξ ορισμού θα τον στηρίζαμε, αφού ήταν απέναντι στον κο Βασιλακόπουλο. Όταν είδε ότι δεν βγαίνει στην ψηφοφορία,  θεώρησε πως ο κος Καλαϊτζάκης δεν πρέπει να ψηφίσει, γιατί έτσι γούσταρε! Αφού είδε ότι δεν μπορούσε να το αποφύγει, μαζί με τον κο Γολέμη… κατέβασε το zoom. Το είχε ξανακάνει και πριν 10 ημέρες, όμως τότε ήταν διοίκηση εκλεγμένη. Τώρα ήταν διοίκηση Πρωτοδικείου. Την επόμενη ημέρα πήγα στο Πρωτοδικείο, τα έθεσα σε γνώση τους, τα οποία οι ίδιοι οι δικηγόροι της ΕΟΚ τα αποδέχτηκαν. Εμείς θέσαμε στο δικαστήριο ότι αυτό που έκανε ήταν μη δημοκρατικό και ζητήσαμε την αντικατάσταση τους. Ότι αποφασίσει το δικαστήριο θα το σεβαστούμε και θα απαιτούμε να τηρεί τον νόμο και να κάνει τις εκλογές, γιατί ο ίδιος δεν θέλει να κάνει εκλογές, δεν θέλει να ακούσει τον νόμο και κάποιοι τον υποστηρίζουν, αυτό είναι το απίστευτο.

Από την μεριά μου δεν θα τον αφήσω να βάλει μπουρλότο, γιατί τα σωματεία κουράστηκαν, είναι εξοργισμένα από αυτή την κατάσταση. Ότι και να  κάνει, ότι και να προσπαθεί το σύστημα, τελειώνει. Τα σωματεία θέλουν να ψηφίσουν από τις 28 του μήνα και τους στέρησαν το δικαίωμα.

Ο νόμος που έχει ψηφιστεί, είχε ξεκάθαρα κάποιο χρονικό πλαίσιο και κάποιες προϋποθέσεις. Αντί η Ομοσπονδία να βοηθήσει τα σωματεία να προλάβουν, όπως έκανε η ΕΟΠΕ, δεν ήθελε να το κάνει. Ήθελε να μην προλάβουν κάποια σωματεία, για να βρει αφορμή να μην κάνει εκλογές. Ήταν σχέδιο. Να εφαρμόσουμε τον νόμο και τώρα ακόμα, το έχουμε ζητήσει επίσημα. Φτιάξτε επιτροπή να βοηθήσει τα σωματεία. Υπάρχουν σωματεία που δεν έχουν καν ΑΦΜ ,που στο καταστατικό τους δεν έχουν καν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Πρέπει να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση;

Όλες οι Ομοσπονδίες το αποδέχθηκαν, κάνανε εκλογές με δημοκρατικές διαδικασίες. Κάνανε εκλογές με ηλεκτρονικό σύστημα, άψογα. Ψήφισαν 98% των σωματείων με απόλυτη διαφάνεια. Ο Βασιλακόπουλος δεν το θέλει αυτό. Μόλις προχτές βγάλανε απόφαση, εκλογές 30 Μαΐου, ούτε καν 23 και μάλιστα δια ζώσης. Η παρανομία συνεχίζεται.

Τώρα πια δεν υπάρχει περιθώριο για εκλογές νωρίτερα, γιατί χρειάζονται 45 ημέρες. Εμείς θέλουμε να πάμε επιτέλους στην επόμενη ημέρα. Είμαστε σε μία διοίκηση πρωτοδικείου με προβλήματα που δεν μπορούμε να λύσουμε. Τι θα γίνει με τις εθνικές ομάδες;

Από την πρώτη ημέρα της διοίκησης πρωτοδικείου, τα  μέλη μας κατέθεσαν ένα βασικό ερώτημα.. Έπρεπε να έχουμε πάρει απάντηση σήμερα, καμία απάντηση δεν πήραμε. Συνεχίζουν να παρανομούν.

Το ελληνικό μπάσκετ είναι ένα τεράστιο αεροπλάνο, που τα τελευταία 10 χρόνια βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Όταν μπει ο πιλότος και μπορέσει και το ανορθώσει, θα έχουμε μια πτήση αεροπλάνου, γιατί το ελληνικό μπάσκετ έχει αυτή την δυναμική. Το ελληνικό μπάσκετ είναι αεροπλάνο, που μπορεί να απογειωθεί. Βέβαια εδώ και 1 ½ μήνα έχουμε μια… αεροπειρατεία, αλλά θα περάσει.

Το ελληνικό μπάσκετ θα επανέλθει. Θα καθυστερήσουν και άλλο; Ας καθυστερήσουν, όμως το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Το όραμα μου είναι την επόμενη ημέρα να τηρούνται κάποιες αρχές και αξίες. Στην ομοσπονδία το σύνολο πρέπει να παίρνει τις αποφάσεις, να υπάρχει διαφάνεια. Πρέπει να υπηρετήσουμε τα σωματεία και όχι να τα διατάξουμε. Χρειαζόμαστε όραμα για την επόμενη ημέρα. Να έχουμε μια αναπτυξιακή κατεύθυνση. Να υποστηρίξουμε τους παράγοντες. Όποιος Λιόλιος και αν πάει στην Ομοσπονδία, αν οι παράγοντες δεν έχουν το κίνητρο να τους εμπνεύσουν, ούτε ένα παιδί δεν θα έρθει στο μπάσκετ. Αυτούς πρέπει να τους υποστηρίξουμε.

Εγώ έχω υπομονή και επιμονή και όταν βλέπω κάτι να μου πηγαίνει αντίθετα, πεισμώνω περισσότερο Και οι παράγοντες που βλέπουν τι γίνεται, πρέπει να θωρακίζονται με υπομονή και επιμονή και να ξέρουν, η μέρα της αναγέννησης του ελληνικού μπάσκετ έρχεται. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο».

Δείτε το σχετικό βίντεο: