Σε διαδικασία wild card για τις τέσσερις ομάδες δεν πήραν αδειοδότηση από την αρμόδια Επιτροπή, θα μπει η Ελληνική Ομοσπονδία! Τουτέστιν, την ΑΕΚ, τον Άρη, τον Απόλλωνα Πάτρας και τη Λάρισα, οι οποίες θα έχουν «προτεραιότητα για τις wild card, αλλά με διαφάνεια», επισήμανε ο Βαγγέλης Λιόλιος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Από εδώ και πέρα θα ισχύει ο Νόμος σε ό,τι κάνουμε. Μέχρι το βράδυ (21/6) έχουν αυτές οι ομάδες το δικαίωμα να πάνε στη δευτεροβάθμια Επιτροπή. Από αύριο (22/6) θα συγκαλέσω τον ΕΣΑΚΕ, για να πάμε σε διαδικασία wild card. Οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα, θα είναι οι οκτώ που κατέθεσαν συμπληρωμένο φάκελο συν τις δύο που ανέβηκαν», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΕΟΚ.

«Θέλουμε την ΑΕΚ μαζί μας αλλά σε ένα πλαίσιο νόμιμο, όχι παράνομο. Θέλουμε τον Άρη και ιδιαίτερα μετά την προσπάθεια που έχουν κάνει. Νόμιμα όμως. Δεν θα ανοίξουμε νέο κεφάλαιο παρανομίας. Θέλουμε και τον Απόλλωνα και τη Λάρισα. Η εισήγηση της ΕΟΚ θα είναι οι τέσσερις αυτές ΚΑΕ να είναι σε προτεραιότητα για wold card, αλλά με διαφάνεια. Δεν θα προδώσω κανέναν. Ήρθα συνειδητά και θα συνεχίσω συνειδητά, με γνώμονα το καλό του ελληνικού μπάσκετ», είπε μεταξύ άλλων ο Λιόλιος.