Το σωματείο του Μίλωνα δείχνει έμπρακτα πως επιθυμεί να επενδύσει στο “μέλλον” του συλλόγου με τις Ακαδημίες του. 

Πιο συγκεκριμένα, οι Νεοσμυρνιώτες ανακοίνωσαν με κάθε επισημότητα την έναρξη της συνεργασίας τους με τον πολύπειρο coach Παναγιώτη Σαββάτη ως Τεχνικός Υπεύθυνος Υποδομών και Ακαδημιών του συλλόγου.

Ο Σαββάτης είχε ξεκινήσει στο Κουκάκι, ενώ η προπονητική του καριέρα συνεχίζεται σε ομάδες όπως είναι το Πέρα, η Δάφνη Αγίου Δημητρίου, ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου, ο Ίκαρος Καλλιθέας, ο ΟΛυμπιακός, η Ηλιούπολη και ο Α.Ο. Θουρίας.

Δείτε την ανακοίνωση του Μίλωνα:

“Ο ΑΟΝΣ Μίλων καλωσορίζει τον coach Παναγιώτη Σαββάτη ο οποίος αναλαμβάνει το ρόλο του Τεχνικού Υπεύθυνου των υποδομών & ακαδημιών του συλλόγου.

Ο Παναγιώτης Σαββάτης, έχει πλούσια και μακρά εμπειρία στο αναπτυξιακό πεδίο έχοντας αναλάβει αντίστοιχους κομβικούς ρόλους.

Έκανε τα πρώτα του προπονητικά βήματα στο Κουκάκι πριν από 25 χρόνια. Συνέχισε την προπονητική του καριέρα στα τμήματα υποδομής των Α.Σ. ΠΕΡΑ, ΔΑΦΝΗ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ, Γ.Σ. ΚΡΟΝΟ, ΙΚΑΡΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Σ.Φ.Π.  Διετέλεσε πρώτος προπονητής στον Γ.Σ. ΚΡΟΝΟ (Β΄ και Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ), Α.Σ. ΠΕΡΑ (Α΄ ΕΣΚΑΝΑ ΑΝΔΡΩΝ), Α.Ο. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (Α΄ ΕΣΚΑ) και Α.Ο. ΘΟΥΡΙΑ (Β΄ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ ΑΝΔΡΩΝ).

Ως βοηθός προπονητής έχει δουλέψει σε όλα τα επίπεδα: Α1 ΑΝΔΡΩΝ με ΙΚΑΡΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ με Α.Ν.Ο. ΓΛΥΦΑΔΑ, Α2 ΑΝΔΡΩΝ με ΜΙΛΩΝ, Β΄ και Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ με ΑΠΟΚ ΠΟΣΕΙΔΩΝ, Α΄ ΕΣΚΑΝΑ με ΑΣ ΠΕΡΑ και ΔΑΦΝΗ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και σχεδόν όλες τις κατηγορίες της ΕΣΚΑ με το ΠΑΟ ΚΟΥΚΑΚΙ. Επίσης, εργάστηκε για πολλά χρόνια ως υπεύθυνος υποδομών και ακαδημιών του Γ.Σ. ΚΡΟΝΟΥ και του ΑΣ ΠΕΡΑ. Ως διακρίσεις έχει 1 Κύπελλο Ελλάδας Γυναικών και 2η θέση Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ, 2 πρωταθλήματα Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ, 2 φορές 2ες πανελλήνιες θέσεις Εφήβων, 1 φορά 3η πανελλήνια θέση Παίδων και πολλές διακρίσεις στην ΕΣΚΑΝΑ και στην ΕΣΚΑ. Έχει συνεργαστεί με πολλούς προπονητές μεταξύ των οποίων, Δ. Πρίφτη, Α. Λυκογιάννη, Κ. Μίσσα, Ν. Τσοσκούνογλου, Ν. Κεραμέα, Τ. Πανούλια, Γ. Χρυσανθόπουλο και Τσεμπέρη Γιώργο.

Είναι μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών (ΣΕΠΚ) από το 1997. Έχει πτυχίο ΤΕΦΑΑ (1996), Μεταπτυχιακό Τίτλο σπουδών (Msc) με ειδίκευση στο μπάσκετ (2008) και εργάζεται ως Καθηγητής Φυσικής Αγωγής από το 2003.

Παναγιώτη καλωσόρισες στην οικογένεια του Μίλωνα”.

Δείτε τη δημοσίευση των Νεοσμυρνιωτών:

Δημοσιεύτηκε από ΑΟΝΣ “Ο Μίλων” στις Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2020