Είναι ένας από τους μεγαλύτερους Μεσσήνιους του ελληνικού μπάσκετ, συνεχίζοντας την καριέρα του σε υψηλό επίπεδο, αγωνιζόμενος στον φιλόδοξο Προμηθέα Πατρών κι έχοντας συμβάλει προηγουμένως στην παρθενική συμμετοχή του Αρκαδικού στην Basket League. Στα 28 του χρόνια, ωστόσο, φροντίζει ήδη τη συνέχεια της προσφοράς του στην ελληνική καλαθοσφαίρισης, από θέση παράγοντα.

Ο Πέτρος Νοέας είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής του Ακάδημου, όπως ανακοίνωσε σχετικά η μεσσηνιακή ομάδα. Πρόκειται για μία ουσιώδη κίνηση και από τις δύο πλευρές, με το σύλλογο να μην ξεχνά ένα δικό του «παιδί» και τον ίδιο τον έμπειρο φόργουορντ να αναγνωρίζει τη βοήθειά του στην «εκτόξευση» της καριέρας του, καθώς ήταν το πρώτο «βήμα» στην καριέρα του. Το γεγονός αυτό, ταυτόχρονα, «ελαφρύνει» τις αρμοδιότητες του Γιώργου Ροζακέα που θα ασχολείται με την ανδρική ομάδα και την ακαδημία. 

Αναλυτικά, η εν λόγω ανακοίνωση:

«Η διοικούσα επιτροπή σε συνεργασία με τον προπονητή της ανδρικής ομάδας και υπεύθυνο ακαδημίας κ. Γιώργο Ροζακέα, αποφάσισαν από κοινού ότι καθήκοντα τεχνικού διευθυντή θα ασκεί ο κ. Πέτρος Νοέας.

Έτσι, ο κ. Ροζακέας αποδεσμεύεται από πρόσθετα τεχνικά βάρη και θα εργαστεί απερίσπαστος με την ανδρική ομάδα και την Ακαδημία.
Η επιλογή του κ. Νοέα είναι η πλέον ενδεδειγμένη, καθώς είναι γνώστης του αντικειμένου και η τοποθέτησή του θα συμβάλλει τα μέγιστα στη στρατηγική που έχει χαράξει ο σύλλογος.

Εντωμεταξύ, στο άριστο κλίμα που επικρατεί στον σύλλογο προστέθηκε ένα ακόμα ευχάριστο γεγονός: Η διοικούσα επιτροπή παρέθεσε γεύμα στου αθλητές της ανδρικής ομάδας, ενόψει της έναρξης του νέου πρωταθλήματος, με σκοπό τη σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των αθλητών, των τεχνικών και των παραγόντων.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην οικογενειακή ταβέρνα «Τα Ρολλά», η οποία αποτελεί χορηγό της ομάδας μας.

Κλείνοντας, αναφέρουμε ότι κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια διαρκείας, η τιμή εισιτηρίου ανέρχεται στα 10 ευρώ και καλούμε τους γονείς, τα μέλη, τους φίλους της ομάδας, αλλά και του αθλήματος, να ενισχύσουν οικονομικά τον σύλλογο στο πραγματικά δύσκολο έργο του.

Τέλος, η διοικούσα επιτροπή, ενόψει της έναρξης του νέου πρωταθλήματος, εύχεται να έχουμε όλοι τη χαρά να απολαύσουμε ένα ελκυστικό πρωτάθλημα, αντάξιο προηγούμενων ετών, χωρίς εντάσεις και διαξιφισμούς, σε αθλητικά πλαίσια και χωρίς τραυματισμούς, ώστε η καλύτερη ομάδα να αναδειχθεί στην κορυφή».